Vepřový závitek na špeku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 4-6 porcí Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty
mrkev
sterilované okurky
vejce
párky
20 dkg uzeného špeku
1 cibule
sůl
plnotučná hořčice
hovězí vývar
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso z kýty si nakrájíme na plátky, které rozklepeme na větší a tenčí plátky.

  2. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme trochou hořčice a necháme tak hodinku odležet v chladu.

  3. Mezi tím si uvaříme vejce na tvrdo a párky, okurky a mrkev nakrájíme na dílky přiměřené velikosti k naplnění závitků. Naložené plátky masa si rozložíme a postupně pokládáme špalíkem mrkve, okurky, párku a na konec polovinou uvařeného vejce.

  4. Závitky poctivě a pevně smotáme, kdo má potřebu, může převázat nití.

  5. V pánvi Wok si rozpustíme na jemné kostky nakrájený uzený špek a ve výpeku zprudka orestujeme všechny vytvořené závitky. Takto opečené závitky naskládáme do pekáčku.

  6. Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 2 dcl vývaru.

  7. Vše nalijeme na závitky v pekáčku, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě cca 60 minut. Po upečení závitky vyjmeme, šikmo překrojíme, aby nám na řezu vznikla hezká oku lahodící mozaika.

  8. Šťávu propasírujeme, lehce zaprášíme hladkou moukou a přidáme pro zpestření, ještě na velmi tenká kolečka nakrájený párek totožný s tím, který byl použit do závitku.

  9. Lehce prohřejeme mírným varem cca 10 minut a podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový závitek na špeku

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-8Kouzelně barevné:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Kurňa, to je poklona od gurmánky ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Otto, alespoň jednou ochutnat pokrm tvou rukou uvařený, kouzelníku z mála surovin...;-) To bych chtěla. Tak si ho alespoň podle tebe uvařím a s chutí zbaštím při pohledu na to, jak chutná mé rodině. Už jsem to párkrát udělala a nelitovala jsem. :-);-)

    Odpovědět

  • jajine jajine

    Velmi, velmi lákavé:-pa ten nádherný průřez:yes:

    Odpovědět

  • ata ata(neregistrovaná)

    Ptáčky (nebo chtete-li závitky)dělám zásadně z kýty. Maso je jemnější než hovězí a přímo se rozpadá. Pokud nakupuji maso v Globusu, jsou tam ochotní a z vyšší kýty mi přímo nakrájejí plátky.
    Podle obdobného postupu dělám kuřecí závitky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže, takové vepové ptáčky, že? Otto, super, já to taky dělávám a většinou z kýty, ale dělala jsem i z plece a taky dobré:-p

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    3x hurááá,už mám oběd na zitra:-))...krásný fota jako vždycky...:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nádherná mozaika.Fotky super.:yes::-)

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    Otto, dnes perlíš perly, super:yes:+2:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Zrovna před chvílí jsem si říkala, že bych mohla zítra udělat vepřové plátky a la španělské ptáčky, byl jsi rychejší:-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

Tématické fráze: vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu vepřové závitky vepřový závitek veprove na speku veprove maso na speku babiččiny vepřové závitky vepřový špek vepřové závitky recept vepřové plátky na špeku recept vepřový závitek dušené vepřové závitky vepřová kýta na špeku vepové závitky veprovy na speku recepty z vepoveho masa špek závitek vepřovy zavitky závitky z vepřové kýty veprovy platek na speku