Divočák: Kotletky na rajčatovém sosíku

Jaroslav Hulka Kuchař: Jaroslav Hulka

Doba přípravy: 2,5 hodiny 4 porce Jiné maso 4 názory

Suroviny

1/2 kg kotlet z divočáka
1 cibule větší bílá
5 stroužků česneku (posekaných na drobno)
1/2 ČL mleté pálivé papriky (nemusí být)
150 g rajčatové pyré
0,75 litru vývaru vepřového
20 kuliček brusinek sušených
2-3 PL sádla vepřového
sůl
pepř černý mletý (dle chuti)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.

  2. Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky orestovati z obou stran. Vyndáme na talířek. Poté dáme nasekanou cibuli do toho základu a smažíme do zlatova, přidáme posekaný česnek a restujeme asi 2 minuty. Na řadě je paprika mletá, kterou restujeme asi 1 minutku.

  3. Zalejeme vývarem, přidáme pyré s brusinkami a vrátíme kotletky i tu chilli papričku. Necháme vařit pod pokličkou do měkka (maso). Podáváme s vařeným bramborem, houskovým knedlíkem či kdo co má rád (chleba, rohlík atd.).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divočák: Kotletky na rajčatovém sosíku

Tématické fráze: recepty na maso z divočáka kotleta plátky z divočáka divocak recepty rajská z divočáka minutky z divočáků minutka z divocaka divičák kotiets recepty co varit z divocaka minutky z divočáka recept divočák s brusinkami zapečené platky z divočáka divočák plátky divočák na rajcatech divoke prase kotleta divocak na brusinkach co z divočáka divicak kotleta recept divocak bez kostí recept divočák na paprice kotlety z divičáka bez kosti