Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 922 kJ / 4 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 236,43 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 439,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
Zveřejněno 23. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
Moje poznámka
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 11 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 18 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno 20. 10. 2025 06:46:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 16 minutami
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 1 hodinou
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 8 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 12 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 12 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 13 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 15 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 16 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 17 hodinami
Tématické fráze:
vláčné koláče,
recept na vlacne kolace,
top recepty vláčné rezy,
vlacne vdolecky,
top recepty vláčný jogurtový koláč,
koláče - nejsou vlacne,
vyborne a vlacne kolace
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
droždí,
mléko,
cukr krupice,
olej,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
tuk hera
Komentáře (7)
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama