Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 442 kJ / 2 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,04 g |
| Tuky | 25,43 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 438 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 384,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zchladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky, cukry, rozpuštěné máslo a vše důkladně promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a dle chuti můžeme též přidat rozinky (brusinky) předem máčené v rumu, nasekané ořechy, mandle nebo čokoládu. Též můžeme z těsta odebrat část, kterou obarvíme kakaem (kávou) a hřbet /buchtu / bábovku udělat dvoubarevnou.
Krok 2: Těsto nandáme do máslem (sádlem) vymazaného a hrubou moukou vysypaného srnčího hřbetu nebo menšího pekáčku, bábovky... Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme částečně zchladnout, vyklopíme a po zchladnutí přelijeme libovolnou, námi oblíbenou polevou nebo jen pocukrujeme.
Krok 3: Pokud máme těsto hodně hutné, můžeme do něj přidat citronovou nebo pomerančovou šťávu, případně trošku mléka. Vše záleží na moučnatosti brambor.
Zveřejněno 21. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový hřbet / bábovka / buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4M0
Moje poznámka
Bramborový hřbet / bábovka / buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4M0
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 23 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 53 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 14 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 15 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 17 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 17 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 18 hodinami
Tématické fráze:
bramborový babovka,
srnčí hřbet buchta,
srnčí hřbet buchta vanilkový,
rychlá buchta do hrbetu,
buchta do srnčího hřbetu
Suroviny:
brambory,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
rozinky,
ořechy,
kakao,
čokoláda,
šťáva citronová
Komentáře (1)