Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 720 kJ / 2 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,98 g |
Tuky | 117,36 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 214 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 359,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná jablka nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme cukry, vejce a řádně promícháme. Poté vmícháme olej a vodu, přisypeme mouku s kypřidlem a opět řádně promícháme.
Krok 2: Středně husté těsto nandáme do kulaté formy 22 cm nebo menšího pekáčku, které jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova, cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po upečení necháme buchtu chvilku odpočinout pod utěrkou, postačí pět, šest minut a pak do ní uděláme obrácenou stranou vařečky nebo kvrdlačky hlubší díry.
Krok 3: Během chvíle, kdy jsme nechali buchtu odpočívat si umícháme polevu: rozpustíme máslo, přidáme do něj cukr a kakao a dobře promícháme. Poté přidáváme po částech rum do požadované konzistence polevy a dobře mícháme. Kdo chce polevu bez alkoholu, postačí přidat převařenou vodu.
Krok 4: Poleva by neměla být příliš tekutá, spíše krémovější. Přeléváme s ní propíchanou buchtu a roztíráme ji cukrářskou kartou nebo mašlovačkou. Nakonec buchtu můžeme po chvíli posypat strouhaným kokosem, mletými ořechy nebo plátky mandlí. Kdo nechce, nechá ji bez posypu, pouze s polevou.
Krok 5: Po úplném zchladnutí můžeme krájet a podávat.
Zveřejněno 28. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná píchaná buchta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G0y
Moje poznámka
Jablečná píchaná buchta s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G0y
Nejnovější recepty
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 2 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 20 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 23 hodinami
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno 7. 10. 2025 10:26:02
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 25 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 27 minutami
Hrášková polévka (krém) s krutony
Dasmid před 47 minutami
Vepřová játra na cibulce
Mamkanamka před 1 hodinou
Cuketový koláč
Jindriskas před 2 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Jindriskas před 2 hodinami
Babiččin hrníčkový jablečný koláč
Merylas před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
veronika_straka před 4 hodinami
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 15 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 16 hodinami
Suroviny:
jablko,
cukr krupice,
vejce,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
kokos,
ořechy,
mandle
Komentáře (1)