Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 895 kJ / 1 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,97 g |
| Tuky | 37,99 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 3,80 g |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 155,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy rozklepneme vejce, šleháme s cukrem, přilijeme kefírové mléko, dále přidáme kukuřičnou mouku, jedlou sodu, špetku soli a vše řádně vyšleháme metličkou dohladka.
Krok 2: Na menší pánvi rozpálíme trochu oleje a pomocí menší naběračky nalijeme trochu těsta na rozehřátý tuk. Smažíme lehce z obou stran.
Krok 3: Hotové lívance dáváme na talíř a podle své fantazie ozdobíme nebo jen potřeme marmeládou.
Zveřejněno 30. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kukuřično-kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMw2
Moje poznámka
Kukuřično-kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMw2
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 5 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 9 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 9 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 10 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 10 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 10 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 11 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko kefírové,
mouka kukuřičná,
cukr krupice,
soda jedlá,
sůl
Komentáře (3)