Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr zapečený se sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 137 kJ /
511 kcal
Bílkoviny28,50 g
Tuky33,65 g
Vláknina1,90 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy22,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet v ledničce. Pak ho opečeme dozlatova na oleji po obou stranách. Krok 2: Opečeného kapra urovnáme do zapékací formy, vymazané máslem. Mléko procedíme, mrkev vyndáme a opláchneme. Máslo a hladkou mouku na talířku smícháme lžičkou, přidáme do mléka a uvaříme hustou omáčku a necháme vychladnout. Nastrouháme si sýr na jemno a 50 g vmícháme do prochladlé omáčky. Krok 3: Omáčku dáme na kapra, poklademe kolečky mrkve a posypeme zbytkem sýra. Krátce zapečeme v troubě na 200°C dozlatova. Podáváme s bramborem, nebo hranolky.

Zveřejněno 3. 7. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Sýrovou omáčku solím, když dám eidam 45%, který není uzený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KlA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KlA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino: Je mi líto, žebra jsem nepřekrajovala, nakrájela jsem je na hranolky a naložila. Děkuji moc, že jste si to přečetl, udělal jste mi radost.:-K:-K:-K

Eja57: Kapr je vykostěný, očištěný, je to hřbet, nakrájený příčně přes kostičky. Takto se nikdo nemusí bát, že si píchne v krku kost.:-K:-K:-K

I když to vypadá, že paní překrajovala žebra:-O8-(:-( tak možná myslela totok: https://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk

Chápu správně? Cílem prokrájení porcí kapra je "likvidace" kostí? Pak bych možná zdůraznila, že prokrajovat NAPŘÍČ kostičkami....Nebo jsem špatně pochopila?

Suroviny:
kapr, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, mrkev, nať celerová, nať cibulová, sýr uzený, šťáva citronová, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu