Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 052 kJ / 3 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,42 g |
Tuky | 170,18 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 471,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravte nadýchanou pěnu – do mísy nasypte moučkový cukr, přidejte 3 oddělené žloutky a změklé máslo. Suroviny spojte dohromady a vyšlehejte (nejlépe ručním šlehačem) do nadýchané pěny.
Krok 2: Přidejte tvaroh a zašlehejte jej do žloutkové pěny.
Krok 3: Ze třech bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
Krok 4: Smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidejte ji do tvarohové směsi a vymíchejte hladké těsto.
Krok 5: Nyní můžete po částech zlehka zapracovávat bílkový sníh.
Krok 6: Menší část těsta oddělte do jiné mísy a vmíchejte do něj kakao.
Krok 7: Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a následně vysypejte strouhankou. Můžete začít vrstvit těsto. Lžící nejprve nabírejte bílé těsto, pak přidejte vrstvu z tmavého těsta a nakonec zbylou část bílého těsta. Žádaný mramorový efekt se tak vytvoří sám, těsta není třeba promíchávat. Každá bábovka tak bude mít neopakovatelný originální vzhled.
Krok 8: Formu s těstem vložte do trouby a pečte na 180 °C, dokud těsto nezezlátne, tedy asi 40 minut. Bábovka je hotová, když těsto nelepí, pro kontrolu do něj píchněte špejli.
Krok 9: Poté bábovku vytáhněte a nechte ji ve formě asi 15 minut zchladnout, teprve pak ji vyklopte na kuchyňskou mřížku.
Krok 10: Nad párou nechejte rozehřát čokoládu, dále rozkrojte jahody v bílé čokoládě na větší kousky a mandle nasekejte nadrobno.
Krok 11: Nyní již vychladlou bábovkou krásně rovnoměrně polejte čokoládou a ještě před zatuhnutím posypte mandlemi a připravenými jahodami. Až čokoláda docela ztuhne, můžete podávat.
Zveřejněno 16. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3lz
Moje poznámka
Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3lz
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí čína s nivou a kečupem
trdlo před 3 minutami
Babiččina čočková polévka
sarkahumlova před 4 minutami
Polévka s řapíkatým celerem II.
trdlo před 4 minutami
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 16 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 20 minutami
Míša pohár
projach před 40 minutami
Mátový sirup
Olympus před 58 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 1 hodinou
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
tvaroh polotučný,
máslo,
vejce,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
čokoláda hořká,
mandle sekané,
jahody
Komentáře (1)