Kefírové anglické bagety

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 55 názorů

523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

400 g kefíru
100 ml vody
50 g sádla
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
lžička sušeného česneku
800 g hladké mouky
2 lžičky cukru
42 g droždí
Na potření vejce
na oblohu plátky anglické slaniny
strouhaný tvrdý sýr
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme kynout. Nakynuté potřeme vejcem, poklademe plátky slaniny, posypeme sýrem a dáme upéct do vyhřáté trouby.

Poznámka

Je to těsto velice příjemné na omak, určitě by se z něj daly upéct i rohlíky, veka nebo cokoliv jiného....a nádherně voní.

Hotové bagety jsou dobré a syté.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kefírové anglické bagety

  • dexulka dexulka

    Moc dobrý recept jako vždy :-p Určitě zopakujeme ;-)Přidávám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    1974andrea, chocolate: :-8holky, moc děkuju - za vyzkoušení i fotky. Vždycky mě potěší:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Přidávám konečně foto z nedělního pečení.Bagetky byly výborné:yes:.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak Ivčo, dopečeno, ochutnáno a nafoceno. Jsou moc dobré a ta sušená smažená cibulka v nich nemá chybu. Foto dodáno;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    chocolate: tak to hej....ja som ho mala v chladnicke dlhsie....vies co hrozne to bolo, az ma striaslo ked som si spomenula na tu chut.....

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    vybusna:Ne ne, mám čisté sádlo bez výpeku z minulé neděle;-).
    Já to tam "prdnu" a uvidíme.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    1974andrea: to by bolo skvele....susena cibula je bozia....moja tehotna dcera ju pojeda lyzicou, len tak bez nicoho

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    chocolate: tak si predstav, ze ja som mala v chladnicke asi dva mesiace husie sadlo...resp. ked som piekla hus, tak som si zlievala, takze ten vypek..ale ja to chapem ako sadlo. no a potom som isla varit nieco, kde som to sadlo pouzila a musela som to vyhodit....strasne to chutilo...potom mi mamka povedala, ze ano, ze taketo vypecene sadla su len na okamzite pouzitie, ze ked stoja, tak ako keby zosmrdli....ze nie je to poriadne preskvarene....

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    chocolate:Tak schválně, jak dopadneme:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka:|Tak jsem hned volala sousedovi, že holky naše slovenské po něm touží:-)) a hlavně po jeho sušené cibuli:-D, tak se tam prý taky chystá;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Já se je dnes chystám dělat a mám jen husí sádlo, to by nemělo vadit, ne?Je to relativně malé množství.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea: pošli...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris: Vietnamci u nás ešte potraviny, zeleninu ako u vás neprevádzkujú...čo je zvláštne. Bufety a bistrá áno.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    vybusna:Já ji mám od kamaráda, bude ji tady v Čechách distribuovat asi do Lidlu. Je vynikající:yes: a bude asi za 13Kč. Mohla bych ho poslat dělat kšefty na Slovensko, když tam není k dostání;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna: dovolím si odpovědět:-). Je k dostání bez problémů, výbornou mají např. i v IKEA, já ji kupuji tam, nebo prodejně Svět oříšků, taky je k dostání u Vietnamců:-)

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo