Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 550 kJ / 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 11,12 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,20 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 5,58 g |
Postup přípravy
Vyhněteme hladké a jemné těsto, olej přidáváme v polovině hnětení. Těsto necháme asi 50 minut pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem kynout, aby neoschlo. Krok 2: Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, překládáme těsto od okraje ke středu, pootočíme o 90 stupňů a překládáme, abychom z těsta vytlačili přebytečný vzduch. Mouky přidáváme jen minimálně, aby se těsto nelepilo. Můžeme si pomoci stěrkou na těsta.
Vzniklý bochník vložíme do pedigové kulaté ošatky (misky nebo cedníku), kterou vysypeme bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Necháme už jen 20 minut kynout pod čistou utěrkou, poklopem nebo igelitem, kvůli oschnutí.
Do ošatky vkládáme těsto pěknou stranou dolů, překládaná strana zůstává nahoře, aby těsto bylo po upečení krásně hladké. Do misky nebo cedníku to uděláme naopak. Krok 3: Pečení v hliníkové remosce:
Zapneme remosku. Jakmile je nahřátá, vyklepneme nakynutý chleba na pečicí papír, se kterým ho vložíme do remosky, postříkáme slanou vodou a nařízneme na pár místech, aby nepopraskal. Pečicí papír nesmí být příliš vysoký, aby se nedotýkal přiklopeného víka. V případě pečení chleba v remosce není třeba zapařování. V remosce ho pečeme cca 40 minut. Jakmile bochník zní dutě na poklep, je hotový. Krok 4: Pečení v teflonové remosce:
Teflonová remoska se nahřívá vodou. Po nahřátí vodu vylijeme a vložíme bochník chleba, který opět postříkáme slanou vodou a nařežeme na několika místech. V případě, že se povrch chleba rychleji peče, položíme na něj alobal. Do teflonové remosky nemusíme dávat pečicí papír. Chleba dáme vychladit na kovovou mřížku. Krájíme, až je vychladlý.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Moje poznámka
Chleba z remosky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJm8
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 minutou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Suroviny:
dýňová mouka,
voda,
jitrocel,
vláknina jablečná,
voda,
ocet,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (5)