Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 115 kJ / 2 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,86 g |
| Tuky | 176,03 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 2,81 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na následné podlévání při pečení, takže použijeme ne moc velký hrnec, do kterého jí nemusíme lít mnoho.
Krok 2: Po povaření maso vyndáme a dáme do zapékací mísy, pekáčku nebo remosky, kam jsme na dno nasypali pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vývar scedíme a ponecháme.
Krok 3: V misce smícháme lžíci jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, sójovou omáčku a asi 4 lžíce vývaru. Vše promícháme a touto směsí přelijeme předvařené koleno v zapékací míse, položené kůží dolů. Koleno podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca hodinu, za občasného přelití šťávou z masa a případného podlití dle potřeby.
Krok 4: Pak koleno otočíme kůží nahoru a dopékáme pod poklicí doměkka. Přeléváme šťávou z masa, podléváme dle potřeby a ke konci dopečeme krátce do barvy, již bez poklice.
Krok 5: Podáváme s noky, knedlíkem dle chuti, špenátem, zelím...
Zveřejněno 29. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Moje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 15 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 43 minutami
Domácí utopenci
mmmMichal před 12 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 14 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 15 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 15 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 15 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 15 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 16 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 16 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
voda,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (5)