Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 079 kJ / 2 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,64 g |
| Tuky | 139,68 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 877 mg |
| Sodík | 489 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 287,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve upečeme korpus.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Pak přidáme postupně žloutky (ubereme na otáčkách). Až se žloutky a bílky spojí, přidáme olej a mouku, zlehka vmícháme stěrkou dohladka. Pečeme na 180°C cca 30 minut (test špejlí) ve vymazané a vysypané dortové formě. Krok 2: V hrnci svaříme šlehačku a nalijeme na čokoládu, kterou jsme nalámali do misky. Až čokoláda změkne, metličkou zamícháme směs, aby se suroviny spojily a vznikla hladká omáčka. Krok 3: Vychladlý korpus nadrobíme do větší misky, zalijeme směsí z čokolády a ručně zpracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme aspoň na 30 minut do lednice. Krok 4: Poté těsto vyndáme a tvoříme kuličky (já dělala bonbony do školky, tak mi to vyšlo na 55 kuliček po 10 g). Pokud byste chtěli dělat lízátka, tak kuličky napíchněte na papírovou špejli a dejte opět aspoň na 40 minut odpočinout. Krok 5: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a kuličky postupně namáčíme v čokoládě. Poté pokládáme nejlépe na odkapávací mřížku a rovnou zdobíme.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Pak přidáme postupně žloutky (ubereme na otáčkách). Až se žloutky a bílky spojí, přidáme olej a mouku, zlehka vmícháme stěrkou dohladka. Pečeme na 180°C cca 30 minut (test špejlí) ve vymazané a vysypané dortové formě. Krok 2: V hrnci svaříme šlehačku a nalijeme na čokoládu, kterou jsme nalámali do misky. Až čokoláda změkne, metličkou zamícháme směs, aby se suroviny spojily a vznikla hladká omáčka. Krok 3: Vychladlý korpus nadrobíme do větší misky, zalijeme směsí z čokolády a ručně zpracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme aspoň na 30 minut do lednice. Krok 4: Poté těsto vyndáme a tvoříme kuličky (já dělala bonbony do školky, tak mi to vyšlo na 55 kuliček po 10 g). Pokud byste chtěli dělat lízátka, tak kuličky napíchněte na papírovou špejli a dejte opět aspoň na 40 minut odpočinout. Krok 5: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a kuličky postupně namáčíme v čokoládě. Poté pokládáme nejlépe na odkapávací mřížku a rovnou zdobíme.
Zveřejněno 30. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortové bonbónky / lízátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lZ26
Moje poznámka
Dortové bonbónky / lízátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lZ26
Nejnovější recepty
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 26 minutami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Oříškové oválky
Přidáno před 12 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 12 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 15 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 9 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 10 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 11 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 12 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 12 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 12 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 12 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 13 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 13 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
olej,
šlehačka,
čokoláda bílá,
čokoláda bílá,
čokoláda mléčná,
zdobení cukrářské
Komentáře (4)