Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 219 kJ / 2 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,05 g |
| Tuky | 63,78 g |
| Vláknina | 33,65 g |
| Cholesterol | 537 mg |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 8,84 g |
| Sacharidy | 416,14 g |
Postup přípravy
Než těsto vykyne uděláme náplň. Krok 3: Nasekanou cibuli podusíme v malém množství rostlinného oleje. Očistíme jednu velkou mrkev a nastrouhanou, přidáme k cibuli, dusíme, dokud nezměkne. Zatím nakrájíme nebo nastrouháme zelí na tenké proužky, přidáme k zelenině a vše dusíme. Aby byla zelná náplň šťavnatá, přidáme rajčatovou šťávu. Promícháme, přidáme sůl, cukr a černý pepř podle chuti. Dusíme do změknutí pod pokličkou. Dušené zelí necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krok 4: Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverce do středu každého dáme zelnou náplň. Poté těsto opatrně nahoře sevřeme, aby vznikl rovnoměrný tvar Hotové pirohy dáváme švem dolů na plech, vyložený papírem na pečení, lehce potřený olejem. Necháme na teplém místě na 20-30 minut, aby pirohy ještě nakynuly.
Zapneme troubu na 180 ° C.
Před vložením do trouby potřeme pirohy rozšlehaným vejcem a pečeme cca 25 minut. Aby byly měkčí a dlouho neokoraly, je po upečení na pár minut přikryjeme čistou, vlhkou utěrkou.
Zveřejněno 30. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirohy se zelnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z1gq
Moje poznámka
Pirohy se zelnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z1gq
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 17 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 29 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 30 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 33 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 35 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 36 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 39 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 43 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 44 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 51 minutami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí suché,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
sůl,
olej slunečnicový,
zelí bílé,
cibule,
mrkev,
omáčka rajčatová,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný,
vejce
Komentáře (3)
"a přiléváme postupně vodu s mlékem,"
Možná si sedím na vedení