

Flamendrova čalamáda
Suroviny
- 2,5 kg slabších okurků
- 8 ks středních cibulí
- 3 polévkové lžíce soli
- 1 kávovou lžičku pálivé papriky (já dala jen trošku)
- 1 kávovou lžičku kari koření
- 3 kávové šálky octa
- 2,5 kávového šálku krupicového cukru
Postup přípravy receptu
Okurky a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, přidáme sůl a necháme 2 hodiny odležet.
Potom odstraníme přebytečnou vodu, přidáme ocet, cukr, papriku a kari a plníme do připravených sklenic, které asi 5-10 minut sterilizujeme.
Poznámka od kuchařky
Tuto čalamádu můžeme konzumovat hned druhý den.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Flamendrova čalamáda
-
Irule: Tak jsem dnes jednu skleničku otevřela a nevidím v tom žádný rozdíl. Je moc dobrá. Mám ji i pikantnější. Dala jsem asi více papriky.
-
mila52: Tak to opravdu nevím, kdyžtak dejte vědět, až ji ochutnáte. Děkuji
-
Tuhle čalamádu dělám několik let a vždycky chutná. Letos jsem ji dělala již dvakrát. Dneska jsem ale v zápalu spěchu zapomněla vylít tu vodu. Myslíte, že to hodně vadit? Nebude málo kyselá?
-
mila: jsem moc ráda, že vám chutná
-
Poprvé jsem jí dělala loni,moc všem z rodiny i kamarádům chutnala a dneska sělám zase ze dvou dávek
-
BILKOVAI:200ml
-
Jak je prosím ten kávový šálek velký?
-
-
Dana61:
-
Irule: no za takovou dobrotu musím poděkovat já a né ty
na zavařování těch okurek bylo málo a tak jsem udělala tvůj receptík a opravdu famózní
díky, díky
-
Dana61:děkuji moooc za vyzkoušení
. U nás je taky oblíbená a moc
-
našla jsem tvůj recept a ihned jsem ho realizovala
je to opravdu lahůdka
ke grilovanému masíčku to nemělo opravdu chybu
všichni chválili
-
ze dvou dávek jsem měla 17 malých zavařovacích sklenic
-
Denisa: děkuji
, je skvělá. O víkendu se na ni zase chystám. Dělávám ji rovnou ze dvou dávek
-
je výborná