Švestkový kynutý koláč
Kynutý koláč nemusí být postrachem začátečníků, není náročný na přípravu ani na čas. Toto těsto totiž nenecháme kynout, hotové je rozprostřeme na plech, poklademe libovolným ovocem a hustě zasypeme drobenkou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30×40 cm, 1 hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 432 kJ / 2 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| Tuky | 48,87 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 495,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9AJ
Moje poznámka
Švestkový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9AJ
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 7 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno 16. 12. 2025 18:32:11
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 6 minutami
Krkovička z trouby
Sahula před 6 minutami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 28 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 42 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 50 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 1 hodinou
Celerová pomazánka
Toms1 před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
poirotka před 1 hodinou
Zeleninové rizoto s bulgurem
Ongbac3 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
droždí,
cukr krystal,
olej,
mléko,
sůl,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
Ostatně já taky nechápu, proč by se měl do kynutého těsta s kváskem z celého droždí přidávat na 400 g mouky ještě celý prášek do pečiva.