Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce

Suroviny 2 porce

200-220 g kuřecích prsou
sůl
1 vejce
čerstvá pažitka
nepatrně oleje na pánvičku
300-400 g oloupaných brambor na přílohu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme omeletu. Malou pánvičku s nepřilnavým povrchem nepatrně potřeme olejem, případně uděláme úplně bez tuku. Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme nakrájenou čerstvou pažitku. Vlijeme na horkou pánvičku, po opečení otočíme na druhou stranu a po chvíli vyjmeme.

  2. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, osolíme. Měla jsem jedno větší. Položíme omeletu, svineme do roládky a lehce osolíme i na povrchu. Kdo chce, může použít i nějaké oblíbené koření, třeba jen pepř apod. Roládku zabalíme do fólie a vložíme do parního hrnce, případně na jiný pařáček. Vaříme zhruba 15-20 minut.

  3. Následně přidáme oloupané, nakrájené a lehce osolené brambory a vaříme dalších cca 15 minut. Po uvaření dáme rolku na talíř, odstaníme fólii a nakrájíme na šikmé řezy.

Poznámka od kuchařky

Čas vaření je pouze orientační, pokud se budou dělat dvě menší rolky, tak stačí kratší doba, než když se vaří jedna větší.

Výhodou vaření ve fólii je to, že nám u masa zůstane i šťáva.

Pokrm bych doplnila nějakou čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Eja57: Já parní hrnec využívám hlavně na vaření knedlíků, přílohových brambor a třeba i zeleniny. Ale pokud je zapotřebí a někdo potřebuje něco tzv. dietnějšího, tak ho využívám taky. Já bych si zase dala na brambory jen pláteček másla spíše čerstvého. Ale když dělám jídlo úplně bez tuku, tak zase třeba přikápnu trochu olivového oleje do zeleninového salátu. Ono záleží, kdo jakou dietu potřebuje. Jestli tzv. hubnoucí nebo nějakou zdravotní a podle toho se zařídí. Tento recept je jednoduchý jen z pár surovin, ale je zapotřebí i v dietním stravování , aby to nebylo pořád stejné. :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Já jsem kdysi parní hrnec zastrčila do útrob kuchyňské linky, ale dá se s ním vyčarovat spousta věcí - viz recept. Pokud hotové jídlo zakápnete trošičkou másla rozpuštěného na pánvičce do jemně ořechové barvy, tak to bude pořád dietní a budete mít méně dietní pocit:-*

    Odpovědět