Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 106 kJ /
742 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky26,41 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy57,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme omeletu. Malou pánvičku s nepřilnavým povrchem nepatrně potřeme olejem, případně uděláme úplně bez tuku. Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme nakrájenou čerstvou pažitku. Vlijeme na horkou pánvičku, po opečení otočíme na druhou stranu a po chvíli vyjmeme. Krok 2: Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plát (může být jedno větší), opatrně rozklepeme a osolíme. Položíme omeletu (pokud máme 2 plátky masa, tak ji rozkrojíme), svineme do roládky a lehce osolíme i na povrchu. Kdo chce, může použít i nějaké oblíbené koření, třeba jen čerstvě mletý pepř. Krok 3: Roládku zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do parního hrnce, případně na jiný pařáček. Vaříme zhruba 15-20 minut. Krok 4: Následně přidáme oloupané, nakrájené a lehce osolené brambory a vaříme dalších cca 15 minut. Pokud máme více porcí, tak brambory dáme do dalšího patra hrnce. Krok 5: Po uvaření dáme rolku na talíř, odstraníme fólii (šťáva zůstane na talíři) a nakrájíme na šikmé řezy. Krok 6: Podáváme s vařenýni bramborami a pokud se nejedná o přísnou dietu, dáme na ně plátek másla. Pokrm ještě doplníme čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

TIP: Jak vařit v páře

Zveřejněno 7. 10. 2020

Poznámka autorky Merylas

Čas vaření je pouze orientační, pokud se budou dělat dvě menší rolky, tak stačí kratší doba, než když se vaří jedna větší.

Výhodou vaření ve fólii je to, že nám u masa zůstane i šťáva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PvG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí rolka plněná pažitkovou omeletou s bramborami z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PvG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes::yes::yes:<3:-K

Eja57: Já parní hrnec využívám hlavně na vaření knedlíků, přílohových brambor a třeba i zeleniny. Ale pokud je zapotřebí a někdo potřebuje něco tzv. dietnějšího, tak ho využívám taky. Já bych si zase dala na brambory jen pláteček másla spíše čerstvého. Ale když dělám jídlo úplně bez tuku, tak zase třeba přikápnu trochu olivového oleje do zeleninového salátu. Ono záleží, kdo jakou dietu potřebuje. Jestli tzv. hubnoucí nebo nějakou zdravotní a podle toho se zařídí. Tento recept je jednoduchý jen z pár surovin, ale je zapotřebí i v dietním stravování , aby to nebylo pořád stejné. :-K

Já jsem kdysi parní hrnec zastrčila do útrob kuchyňské linky, ale dá se s ním vyčarovat spousta věcí - viz recept. Pokud hotové jídlo zakápnete trošičkou másla rozpuštěného na pánvičce do jemně ořechové barvy, tak to bude pořád dietní a budete mít méně dietní pocit:-*

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, vejce, pažitka, olej, brambory, máslo

Přidat fotografie receptu