Jednoduchý čokoládový dort
Ať už pečete dorty často, nebo je to vaše premiéra, tento recept vás nezklame. Je snadný a podle postupu jej hravě zvládnete. Díky přidanému kefíru je korpus krásně vláčný a spolu s čokoládovým krémem vykouzlíte výtečný dort na jakoukoli slavnostní příležitost.
Suroviny pro 1 dávka
3,5 kg dortu
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 42 511 kJ / 10 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,34 g |
| Tuky | 549,44 g |
| Vláknina | 62,20 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 670 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 1 143,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na krém přivedeme ve vodní lázni smetanu k varu.
Přidáme do ní nalámanou čokoládu a odstavíme z plotny. Krok 2: Pořádně promícháme dohladka. Dáme alespoň pár hodin do lednice chladnout. Krém postupně bude měnit konzistenci i chuť. Před mazáním krém chvíli prošleháme. Krok 3: Na korpus dáme do menšího hrnce vodu, kakao a máslo. Smícháme, máslo rozpustíme a vznikne kakaová směs. Krok 4: Do velké mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, sodu a promícháme. Poté přidáme zahřátou kakaovou směs a promícháme šlehačem.
Dále přidáme podmáslí a vejce. Opět promícháme. Krok 5: Z tohoto množství máme 2 dortové korpusy.
Vzniklou směs rozdělíme na dvě části a dáme ji do pečicím papírem vyložené dortové formy. Pečeme každou zvlášť v předem vyhřáté troubě na 180°C 25-30 min. Krok 6: Po vychladnutí otočíme korpus obráceně, ať spodní část je nahoře.
Natřeme marmeládou a pomažeme čokoládovým krémem. Nemusíme šetřit. krému je opravdu dost. Krok 7: Přiklopíme druhým korpusem, opět obráceně a natíráme znova marmeládou a krémem. Potřeme dort i dokola po stranách. Můžeme posypat strany nasekanými ořechy a ozdobíme podle naší fantazie.
Přidáme do ní nalámanou čokoládu a odstavíme z plotny. Krok 2: Pořádně promícháme dohladka. Dáme alespoň pár hodin do lednice chladnout. Krém postupně bude měnit konzistenci i chuť. Před mazáním krém chvíli prošleháme. Krok 3: Na korpus dáme do menšího hrnce vodu, kakao a máslo. Smícháme, máslo rozpustíme a vznikne kakaová směs. Krok 4: Do velké mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, sodu a promícháme. Poté přidáme zahřátou kakaovou směs a promícháme šlehačem.
Dále přidáme podmáslí a vejce. Opět promícháme. Krok 5: Z tohoto množství máme 2 dortové korpusy.
Vzniklou směs rozdělíme na dvě části a dáme ji do pečicím papírem vyložené dortové formy. Pečeme každou zvlášť v předem vyhřáté troubě na 180°C 25-30 min. Krok 6: Po vychladnutí otočíme korpus obráceně, ať spodní část je nahoře.
Natřeme marmeládou a pomažeme čokoládovým krémem. Nemusíme šetřit. krému je opravdu dost. Krok 7: Přiklopíme druhým korpusem, opět obráceně a natíráme znova marmeládou a krémem. Potřeme dort i dokola po stranách. Můžeme posypat strany nasekanými ořechy a ozdobíme podle naší fantazie.
Zveřejněno 20. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp96g
Moje poznámka
Jednoduchý čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp96g
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
cukr,
kakao,
soda jedlá,
vejce,
kefír,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
marmeláda,
ořechy
Komentáře (1)