

Hovězí na žampionech
Suroviny
- 500 g hovězího masa (použila jsem kližku)
- 250 g žampionů
- 50 g slaniny
- 1 velká cibule
- mletá paprika
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- olej
- bujonová kostka
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje rozehřejeme pokrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, do šťávy přidáme na větší kousky nakrájené žampiony, zahustíme moukou, rozšlehanou v trošce vody a necháme provařit.
Vložíme zpátky maso a prohřejeme.
Na talíři posypeme cibulovou natí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na žampionech
-
tkuruc: moc mě to těší, děkuji
-
Díky za recept, jedli jsme to tři dny, první den s rýží, druhý s těstovinami a třetí s bramborem. Dělal jsem to z hovězí krokovice. Co mě ale zajímá, abych se obohatil v kulinářských dovednostech, proč se maso má vyndat? Já ho nevyndal, přidal žampiony, zahustil a dovařil dvacet minut, aby nebyla cítit mouka. Je to, aby maso nebylo příliš rozvařené? Jinak fakt výborné. Měl jsem kachní sádlo a kachní výpek, tak byl tuk a bujon na světě, bylo to zajímavé
. Ještě jednou díky
-
Romario: moc děkuji za milý komentář i za fotku
-
Dnešní výborný oběd, rodinka si pochutnala
-
MamlajdaD: moc děkuju, udělala jsi mi radost
-
Skvělý recept, moc jsem si pochutnala!
Přidávám foto, jestli nevadí?
Původně jsem chtěla dělat v pomaláči, ale když jsem měla udělaný základ, tak už se mi nechtělo mazat i pomalý hrnec. Tak jsem dusila v té hluboké pánvi na dvojku asi 4 hoďky. Výsledek - úžasné jídlo! Díky moc, zase někdy udělám
Zdravím!
-
vanessa: už je dávno opraveno
-
maris: Postup na svíčkovou ? V tomto receptu není o kořenové zelenině ani zmínka
toprecepty.cz
-
Marie Švarcová : Maruško, určitě si pochutnáte
-
bezva - už mám na to chuť, vývar mám v mrazáku a ještě přidám trochu sušených mletých hub to budě mňamka
-
Libuše: tak to je další recept, kde došlo k záměně, popis samozřejmě není na hovězí na žampionech. Nahlásím to adminům, díky za upozornění.
To vypadá jako postup na svíčkovou...
-
Vidím, že recept už je tady dlouho, ale zajímalo by mně, jaká zelenina /v popisu práce/ se přidává, když v surovinách žádná uvedená není. Ale všichni chválí! Jak a podle čeho jste vlatně vařili?
-
kikisek, zdeňka - děkuji
-
jo tenhle recept dela tata a je hrozne cool uz vim odkad to ma nejlepsi takhle to mam nejradeji!!
-
Teda fakt boží, manžel uvařil a opravdu supeeeeer, všem doporučuji