Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 666 kJ / 1 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,92 g |
| Tuky | 114,78 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 952 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 117,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 stupňů a čas na 45 minut.
Krok 2: Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, následně jej dáme prozatím stranou.
Krok 3: V hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání společně s mlékem. Když se směs vaří, odstavíme z plotny a pomalu ji tenkým proudem přilijeme ke žloutkům, které máme připravené v míse a při
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
nalévání smetanové směsi stále mícháme. Krok 4: Směs poté nalijeme ke karamelu a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec ji ještě přecedíme přes sítko. Krok 5: Naplníme 2 uzavíratelné sklenice, uzavřeme a ponoříme do připraveného hrnce s vodou na 45 minut. Krok 6: Poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Zveřejněno 19. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sous vide dezert Pot de Caramel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96qr
Moje poznámka
Sous vide dezert Pot de Caramel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96qr
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 1 hodinou
Vymazlené raffaello
Talskal před 2 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 2 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 2 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 3 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 3 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 3 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
smetana ke šlehání,
mléko,
žloutek,
smetana zakysaná
Komentáře (2)