Poulet au pot (Kuře v hrnci)

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 3 hodiny 4-6 porcí Polévky 5 názorů

Suroviny

1 velké kuře
3 l vody
1000 g zeleniny
1 velká cibule s napíchaným hřebíčkem
1 Bouquet garni
sůl
Na nádivku:
200 g mletého masa
1 vejce
1 dcl mléka
100 g silná uzené slaniny
1 houska
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžičku mleté papriky
sůl
pepř
tymián
oregáno
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrobíme housku v misce s mlékem, přidáme opraženou nadrobno nakrájenou slaninu, 3 stroužky česneku, papriku a velmi jemně nakrájenou petrželku, tymián a oregano. Vše promícháme v mletém mase a vejcem.

  2. Nádivku napěchujeme do kuřete a celé kuře pak zvolna vaříme v hrnci v osolené vodě s bouquet garni až do doby než maso změkne, což může trvat asi dvě hodinky.

  3. Měkké kuře vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu nakrájenou na větší kousky. Maso oddělíme od kostí a uchováváme teplé.

  4. Uvařenou zeleninu poklademe do hlubokého talíře, na ní navrstvíme kuřecí maso a nakrájenou nádivku a vše zalijeme horkým vývarem. Kdo chce, může přidat i nudle. Jako příloha se podává bílý chléb.

Poznámka

Poulet au pot je typickým francouzským jídlem, jedná se vlastně o kuře vařené v hrnci, většinou to vypadá jako kuřecí vývar s hromadou zeleniny a masa, ale může se podlévat se červeným vínem a omáčka pak zahustit smetanou, ale variace se mohou někdy i dosti zásadně lišit.

Tato verze je jednoduchým, ale výborným prazákladem všech dalších variant.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Poulet au pot (Kuře v hrnci)

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: tak to jsi mne Aničko teď rozesmála:-)) tohle mne často chytá :-):-)) nedávno jsem měla malinkou slepici a ja ji dala do papiňáku a pak snědla ji i snědla doma sama;-):-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mám ráda vařené kuřecí,někdy,když mě honí mlsná a jsem doma sama,strčím do papiňáku stehno a pak si pomlaskávám:-p
    Tento pro mě zcela neznámý recept se mi velice zamlouvá:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ten název znám, jen nevím odkud, budu se muset poptat kamarádky z Francie, jestli nám to nááhodou nedělala;-), zní to dobře :-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vařené kuřecí miluju, často si ho dělám, tak proč ho nevylepšit?;-)....+1

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To musí být dobré :-p:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: bouquet garni bouquet garni kuře v hrnci kuře v hrni pulet kuře vařené slepice v červeném oleji kuře vařené v hrnci kuře vařené a co pak cele kuře vaříme v hrnci kuře z hrnce francouzský recept poulet na víně