Postup přípravy
Krok 1: Pokud chcete, maso můžete naložit už 24 hodin předem, ale není to nutné. Nejdříve si připravte sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu steaku preferujete - rare 50 °C, medium rare 55 °C či medium 60 °C. Čas přípravy nastavte na 1 hodinu.
Krok 2: Steak nejdříve osolte a opepřete. Následně vložte spolu s dalšími ingrediencemi do sáčku – můžete použít buď zip lock sáček, nebo vakuovačku v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu.
Krok 3: Zavakuovaný steak ponořte do vodní lázně, kde se pomalu připraví.
Krok 4: Po uplynutí nastavené doby vás Lauben Sous Vide Stick upozorní a následně se vypne. Vyjměte steak ze sáčku a odstraňte všechny bylinky. Pokud jste maso zavakuovali, můžete ho nyní uložit do lednice, kde na vás počká třeba na víkendové
grilování. Krok 5: Pokud chcete pokračovat v přípravě, na pánvi rozpalte avokádový olej a steak na něm osmahněte – stačí jedna minuta a každých 15 sekund steak otočte.
grilování. Krok 5: Pokud chcete pokračovat v přípravě, na pánvi rozpalte avokádový olej a steak na něm osmahněte – stačí jedna minuta a každých 15 sekund steak otočte.
Zveřejněno 2. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Famózní steak metodou sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP8Lz
Moje poznámka
Famózní steak metodou sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP8Lz
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 9 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 10 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 8 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 8 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 9 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 9 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 10 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 10 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 10 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 11 hodinami
Suroviny:
steak hovězí,
sůl mořská,
pepř černý,
rozmarýn,
olej,
máslo
Komentáře (1)