Piškoťák
Nepečený, piškotový dort je osvěžující dezert, který obzvlášť v létě ocení celá rodina. Zakysaná smetana a čerstvé ovoce zaručují, že chutná skvěle. Díky jednoduché přípravě ho zvládnou připravit začátečníci i děti.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 077 kJ / 2 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,20 g |
Tuky | 96,90 g |
Vláknina | 4,32 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 317,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme formu na pečení, nejlépe kulatou.
Krok 2: Na dno formy vyskládáme vedle sebe piškoty.
Krok 3: Do kelímku se smetanou nasypeme cukr a řádně zamícháme. Část smetany nalijeme do formy na piškoty a na tuto vrstvu pokládáme další piškoty, i po stranách.
Krok 4: Na vrstvu piškotů nalijeme zbylou část smetany a na ni poklademe ovoce. Na tuto vrstvu dáme opět piškoty.
Krok 5: Dort necháme minimálně dvě hodiny chladit v lednici. Po ztuhnutí dort nakrájíme a podáváme.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškoťák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRkr
Moje poznámka
Piškoťák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRkr
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 30 minutami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z cukety
Martina101 před 24 minutami
Vepřové na houbách
radbastim před 29 minutami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 30 minutami
Těstovinový salát
Elen0766 před 46 minutami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 1 hodinou
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 1 hodinou
Nivová omáčka
PetrM před 2 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 2 hodinami
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 2 hodinami
Suroviny:
piškoty,
smetana,
ovoce,
cukr krystal
Komentáře (5)