MEDOVNÍK vol.2
I když je medovník poměrně náročný na přípravu, podle tohoto receptu se vám jistě povede. Pláty medového těsta ochucené sirupem a proložené krémem z karamelového Salka, ořechů a másla chutnají naprosto báječně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 858 kJ / 7 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,05 g |
Tuky | 445,56 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 6,79 g |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 818,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad párou v kovové misce vyšleháme krém z másla, cukru, vejce, medu a smetany.
Krok 2: V další misce smícháme mouku a jedlou sodu a přidáme teplý krém a kakao. Mělo by vzniknout polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů. Každý díl na pečicím papíře vyválíme na cca 2 mm silnou placku a vykrojíme z ní kruh o průměru 20-25 cm. Zbylé odřezky těsta dáme stranou a upečeme nakonec.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Každé vykrojené kolo přeneseme i s papírem na plech a pečeme 7 minut. Řídíme se zkušeností se svou troubou. Po upečení necháme placky ztuhnout.
Krok 6: Smícháme všechny suroviny na krém a utřeme je nebo vyšleháme do krémové konzistence. Lepší je řidší konzistence, která při nanášení nestahuje vršek těsta.
Krok 7: Krém rozdělíme na 5 dílů, aby bylo stejné množství na potření každého dílu a ještě zbylo na potření dortu.
Krok 8: Z uvedených surovin umícháme sirup a potřeme jím lehce spodní plát medovníku. Na něj navrstvíme díl krému a přiložíme další plát korpusu. Ideální je potírat sirupem z obou stran každý plát.
Krok 9: Celý dort pomažeme posledním dílem krému.
Krok 10: Nakonec ještě nasekáme 60 g vlašských ořechů a upečené odřezky těsta, smícháme je a směsí posypeme strany a vršek medovníku.
Krok 11: Medovník necháme v lednici uležet nejlépe přes noc.
Zveřejněno 23. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
Moje poznámka
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 7 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
med,
smetana,
kakao,
ořechy vlašské,
máslo,
salko karamelové,
cukr krystal,
voda,
rum,
ořechy vlašské
Komentáře (6)