MEDOVNÍK vol.2
I když je medovník poměrně náročný na přípravu, podle tohoto receptu se vám jistě povede. Pláty medového těsta ochucené sirupem a proložené krémem z karamelového Salka, ořechů a másla chutnají naprosto báječně.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 858 kJ / 7 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,05 g |
| Tuky | 445,56 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 6,79 g |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 818,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad párou v kovové misce vyšleháme krém z másla, cukru, vejce, medu a smetany.
Krok 2: V další misce smícháme mouku a jedlou sodu a přidáme teplý krém a kakao. Mělo by vzniknout polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů. Každý díl na pečicím papíře vyválíme na cca 2 mm silnou placku a vykrojíme z ní kruh o průměru 20-25 cm. Zbylé odřezky těsta dáme stranou a upečeme nakonec.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Každé vykrojené kolo přeneseme i s papírem na plech a pečeme 7 minut. Řídíme se zkušeností se svou troubou. Po upečení necháme placky ztuhnout.
Krok 6: Smícháme všechny suroviny na krém a utřeme je nebo vyšleháme do krémové konzistence. Lepší je řidší konzistence, která při nanášení nestahuje vršek těsta.
Krok 7: Krém rozdělíme na 5 dílů, aby bylo stejné množství na potření každého dílu a ještě zbylo na potření dortu.
Krok 8: Z uvedených surovin umícháme sirup a potřeme jím lehce spodní plát medovníku. Na něj navrstvíme díl krému a přiložíme další plát korpusu. Ideální je potírat sirupem z obou stran každý plát.
Krok 9: Celý dort pomažeme posledním dílem krému.
Krok 10: Nakonec ještě nasekáme 60 g vlašských ořechů a upečené odřezky těsta, smícháme je a směsí posypeme strany a vršek medovníku.
Krok 11: Medovník necháme v lednici uležet nejlépe přes noc.
Zveřejněno 23. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
Moje poznámka
MEDOVNÍK vol.2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68oJ
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 8 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 6 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 16 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 38 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 39 minutami
Vánočka II
boomgo před 53 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
med,
smetana,
kakao,
ořechy vlašské,
máslo,
salko karamelové,
cukr krystal,
voda,
rum,
ořechy vlašské
Komentáře (6)