Maková náplň (nádivka)
Potřebujete výbornou a osvědčenou náplň do štrúdlu nebo koláčů? Vyzkoušejte makovou náplň podle osvědčeného receptu. Mák v této úpravě je opravdu lahodná záležitost. Náplň můžete dochutit i rumem, rozinkami nebo třeba strouhanými jablky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 958 kJ / 1 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,76 g |
Tuky | 109,11 g |
Vláknina | 39,45 g |
Cholesterol | 19 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 155,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko přivedeme k varu a do vařícího vsypeme mletý mák. Za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme a vmícháme ostatní suroviny.
Krok 2: Můžeme přimíchat i 1-2 lžíce rumu, náplň bude voňavější, nebo náplň zkusit dochutit rozinkami, sušenými brusinkami nebo strouhanými jablky.
Krok 3: Náplň necháme vychladnout a pak použijeme na pečení. Je vhodná k plnění koláčů plněných i tlačených, do závinů i na řezy. Díky pikantní marmeládě není náplň fádně sladká.
Krok 4: Pokud nespotřebujeme všechnu náplň, můžeme zbytek zamrazit.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková náplň (nádivka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnRm
Moje poznámka
Maková náplň (nádivka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnRm
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 11 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 2 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 4 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 5 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 6 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 6 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 7 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 8 hodinami
Suroviny:
mák mletý,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
skořice,
marmeláda pikantní
Komentáře (11)