Ptáčky - Neptáčky z kližky

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 40 min 4 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

3/4 kg hovězí kližky
4 lžíce plnotučné hořčice
10 dkg slaniny
2 nakládané kyselé okurky
2 vařená vejce natvrdo
1 lžice sádla
1 větší cibule
1 lžíce hladké mouky
1 větší mrkev
1/2 menšího celeru
koření:
7 kuliček pepře celého
7 kuliček nového koření celého
3 bobkové listy
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky.

  2. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli spolu se slaninou a vložíme maso, které zprudka po všech stranách opečeme. Pak přidáme celer s mrkví, koření, kyselé okurky nakrájené na kousky, podlijeme a dusíme do měkka.

  3. Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř, z kastrolu odstraníme jednotlivá koření a přidáme lžíci hladké mouky. Zředíme vodou do požadované hustoty a všechno dohromady rozmixujeme.

  4. Chvíli omáčku povaříme a vložíme zpátky maso. Vejce natvrdo a kyselou okurku nakrájíme na drobno, vmícháme opatrně do omáčky a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží ozdobené vajíčkem a kyselou okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 274 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ptáčky - Neptáčky z kližky

  • stanik stanik

    rychlý, dobrý recept, díky za něj

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Květo, je vidět dle Tvých receptů a fotek, že jsi dobrá kuchařka.4 bodík je na cestě:yes:

    Odpovědět

  • Janacek Janacek

    Měla jsem doma také kližku a měli jsme chuť na roštěnku,tak jsem použila koření jako na roštěnou a když plátky byly poněkud pokoucené,chutnaly výborně.

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Konečně zase jedna :-K co zná vařit z kližky i něco jiného než guláš. Já dělám z válečku kližky z toho prostředního z býka bývá větší . Tak zvanou svíčkovou /tedy na smetaně / prošpikuji a pak klasický postup ,kdo si nechal říci a vyzkoušel ten nelitoval. :-)):-)):-D Dávám to bodík i za odvahu. :yes: Kdo ví co je to péro /maso z hovězí plece / skvělé také doporučuji. Kližka i péro jsou řídká masa a proto nejsou suché a drží šťávu.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Nemusí to být špatné, ale já bych to udělat nemohla.Chlapi by to nejedli, ty když ptáčky tak ptáčky klasicky zabalený. Musím být ticho protože jsem je to naučila já.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Znám a dělám, dokonce nám to chutná víc, než klasicky. Jsou tu na to recepty, ale každý má jiný název, ve výsledku je to totožné. Dávám 1.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí péro hovězí kližka na smetaně hovězí ptáčky kližka recepty z kližky recepty hovězí maso kližka co udělat z hovězí kližky španělský ptáček z kližky hovezi maso pero roštěnky z kližky kližka recept recepty z hovězí kližky kližka na smetaně co varit z kližky hovězí kližka recepty klizka recepty vařená kližka falešné ptáčky maso pero roštěnka z kližky

Zapomněl/a jsem heslo