Kefírová bábovka s vůní perníku
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme trochou perníkového koření.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 353 kJ / 4 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,84 g |
Tuky | 159,62 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 739,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné misce smícháme kefír, vejce, olej a cukr.
Krok 2: V druhé misce smícháme prášek do pečiva, mouku a jedlou sodu s perníkovým kořením.
Krok 3: Obě směsi pořádně promícháme.
Krok 4: Do tekuté směsi postupně vmícháváme sypkou směs a vymícháme do hladké konzistence.
Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme olejem nebo tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Troubu včas vyhřejme na 180 °C.
Krok 6: Do formy vlijeme cca 3/4 těsta a do zbylé 1/4 přimícháme kakao.
Krok 7: Směs promícháme a vlijeme na vršek bábovky.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě cca hodinu.
Krok 9: Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Zveřejněno 25. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Moje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 1 hodinou
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 10 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 8 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 10 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 12 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 12 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 12 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 14 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 15 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 17 hodinami
Suroviny:
kefír,
vejce,
olej,
cukr,
mouka hladká,
koření do perníku,
soda jedlá,
kypřící prášek,
kakao holandské,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (4)