Pusinky jako od babičky
Dvě suroviny mnohdy stačí k tomu, abychom připravili skvělé cukroví. Nejinak je tomu u těchto bílkových pusinek, na které je potřeba pouze vyšlehat bílky s cukrem. V troubě je pak necháme při nízké teplotě sušit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 80,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky našleháme s cukrem v misce. Do cukrářského sáčku se zdobící špičkou dáme směs a pusinky tvoříme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: Vložíme do vyhřáté trouby a sušíme na 70 °C asi 120 minut.
Krok 3: Že jsou hotové poznáme tak, že z pečicího papíru půjdou jednoduše odlepit.
Zveřejněno 17. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pusinky jako od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADMKj
Moje poznámka
Pusinky jako od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADMKj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 2 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 10 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 25 minutami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 2 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 3 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 3 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 3 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 5 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 5 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 9 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krystal
Komentáře (1)