Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žahour - borůvková omáčka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min

10 min (10 min příprava)

14. 7. 2009 16:21

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie1 359 kJ / 325 kcal
Bílkoviny0,07 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy62,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

mirimw

31. 7. 2021 21:20

Skvělý recept, už je v oblíbených. :-) Dnes jsem uvařila k tvarohovým knedlíkům- nic nezbylo. Dnes byl žahour uvařen podle tohoto návodu, příště zkusím zahustit i perníkem. Ano, je to recept od babiček, a mluvilo se o něm v autě, při cestě z lesa. Hned jsem hledala a našla tento. Líbil se mi, uvařila jsem jej a vynikající oběd byl hotov. Děkuji :yes::-) :-)

Cheetah79

25. 4. 2021 23:51

:-* výborná! Dělala jsem k trhanci.

Libinka

14. 1. 2018 14:26

Výborná omajda ke kynuťákům. Děkuji

Karofka

18. 3. 2017 18:11

Dík za recept, dnes jsem použila k tvarohovým knedlíkům . K zahuštění jsem použila Gustin. Některé píšete, že je možné zahustit strouhaným perníkem. Nevadí tam potom ty drobky z perníku?

salve

26. 8. 2015 16:54

U nás se dělají kynuté knedlíky jen takto. Mám doma 3 chlapy a když někde dostali plněné knedlíky borůvkami uvnitř, tak říkali, že tam je strašně málo ovoce.Zahušťuji spíš taky perníkem. Babička tomu říkala kašišvanda. Takto rozvářím i zahradní jahody.Bod už jsem dala.

Michaela Medkova

27. 7. 2015 13:09

Dnes jsem dělala žahour k blbounům s borůvkama a bylo to dobré. Díky za rcp.:-p:yes:

Bara

13. 1. 2013 12:27

Estel: Plne souhlasim, skoda boruvek ;-(

spagetka

23. 7. 2012 21:32

estel:u nás se neuznává jiný žahour, než jen rozvar z borůvek

estel

23. 7. 2012 21:02

omáčka moc dobrá dokud jsem to nezahustila tím pudinkem, fuj... stal se z toho chemický slizký blivajz, příště půjdu určitě do toho strouhaného perníku.

Simona Skolakova

9. 7. 2012 10:49

spagetka:nene to nebylo v Jizerkách:-D:-D,ale bylo to výborné:yes:

spagetka

9. 7. 2012 10:35

Simona Kucerova:a v Jizerkách, že joooo :-D:-D:-D:-p:-p:-p

Simona Skolakova

9. 7. 2012 10:19

renyfis:tak to jsme s tvým mužem dva,taky jsem jí naposledy jedla před 45lety na táboře:-D:-Dmoc mi to chutnalo,byla s houskovým knedlíkem:-p:-pod té doby jsem jí nejedla,doma se to nedělalo;-)taky vyzkouším;-):yes:

spagetka

9. 7. 2012 09:52

U nás se žahour dělá jen z rozvaření borůvek a trochou cukru a citronu. Nekritizuju recept!!! jen dávám jinou variantu ;-);-)

renyfis

9. 7. 2012 09:43

Tuhle omáčku už jsem scháněla snad 20let,můj muž jí měl před 45lety na táboře,konečně jsem mu jí mohla udělat a čekám dnes na ohlasy,ale už teď vím že je výborná,díky za ní:-)

L.e.n.k.a

9. 11. 2011 16:43

Opravdu výborná:yes: dnes jsem ji omylem udělala z ostružin, rozmrazila jsem je v domění, že jde o borůvky, ale omáčka byla stejně dobrá jako z borůvek.Posílám bod.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: borůvková omáčka borůvkový rozvar jahodový žahour borůvkový žahour s knedlíky zahour z jahod borůvková omáčka na knedlíky omáčka z borůvek žehour jak se dělá žahour jahodový rozvar recept borůvková omáčka borůvková omáčka na lívance rozvar z borůvek borúvková poleva borůvková omáčka recept žahour jahodový lívance s borůvkovým žahourem žahour z ostružin žanhour boruvkova poleva na knedliky

Suroviny: borůvky, cukr, skořice, máslo, voda, mléko, solamyl

TopRecepty.cz

Žahour - borůvková omáčka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/586R