Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makaróny se smaženým celerem a sušenou šunkou

I z méně zajímavých zásob v chladničce a spíže lze připravit luxusní a chuťově zajímavé jídlo. Z běžných makaronů se díky smaženým celerovým lupínkům stane neotřelá verze lehké večeře, nebo skromného oběda.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 529 kJ /
366 kcal
Bílkoviny9,30 g
Tuky35,63 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy1,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škrabkou na brambory uděláme z očištěné celerové bulvy potřebné množství lupínků. Šunku a rajčata nakrájíme na proužky, olivy překrájíme na poloviny a nastrouháme parmezán. Krok 2: Dle návodu na obalu dáme vařit makaróny (místo vody lze použít i osolený zeleninový vývar). Do rozehřáté větší pánve dáme olej a celerové lupínky smažíme dozlatova cca 5 minut. Krok 3: Přidáme nakrájenou šunku, rajčátka s olivami, ještě 1-2 minuty restujeme a přidáme 2 lžíce vody (vývaru) z vaření těstovin. Krok 4: Makaróny slijeme přes sítko a promícháme s obsahem pánve. Dle chuti přisolíme, opepříme a opět promícháme. Podáváme v misce nebo hlubokém talíři, posypané parmezánem a smaženou cibulkou.

Zveřejněno 23. 1. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jak spotřebovat různé zbylé dobroty z lednice. Podáváme s úsměvem a přáním dobré chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLyY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moanka: :-) Moc děkuji za komentář, určitě doporučuji zkusit :-K Přeji krásný zbytek dne a pohodový večer :-K

To je moc dobrý nápad. Celer mám v jídle ráda a takhle upravený jsem ho ještě nejedla. Jo, to si musíme ukuchtit! :-8 ;-):yes:

Suroviny:
těstoviny makaróny, olej olivový, rajče sušené v oleji, olivy, šunka sušená, sýr parmazán strouhaný, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu