Kefírová bábovka s vůní perníku
Bábovka je oblíbeným moučníkem díky lahodné chuti, příjemné vůni a jednoduché přípravě. Na přípravu této dvoubarevné bábovky použijeme kefír a kakao. Těsto provoníme trochou perníkového koření.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 353 kJ / 4 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,84 g |
| Tuky | 159,62 g |
| Vláknina | 19,05 g |
| Cholesterol | 593 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 739,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné misce smícháme kefír, vejce, olej a cukr.
Krok 2: V druhé misce smícháme prášek do pečiva, mouku a jedlou sodu s perníkovým kořením.
Krok 3: Obě směsi pořádně promícháme.
Krok 4: Do tekuté směsi postupně vmícháváme sypkou směs a vymícháme do hladké konzistence.
Krok 5: Bábovkovou formu vymažeme olejem nebo tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Troubu včas vyhřejme na 180 °C.
Krok 6: Do formy vlijeme cca 3/4 těsta a do zbylé 1/4 přimícháme kakao.
Krok 7: Směs promícháme a vlijeme na vršek bábovky.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě cca hodinu.
Krok 9: Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Zveřejněno 25. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Moje poznámka
Kefírová bábovka s vůní perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68VP
Nejnovější recepty
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 3 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 4 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 4 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Kolínka s vajíčkem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Krkovička z trouby
bint2103 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 2 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 2 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 3 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 3 hodinami
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 4 hodinami
Suroviny:
kefír,
vejce,
olej,
cukr,
mouka hladká,
koření do perníku,
soda jedlá,
kypřící prášek,
kakao holandské,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (4)