Poleva mirror glaze podle Šárky Divácké
Mirror glace je speciální lesklá poleva, která tvoří velmi zajímavé struktury a efekty na dortech. S receptem a postupem její přípravy se s námi podělila cukrářka a majitelka známé brněnské cukrárny Šárka Divácká. Tak ji vyzkoušejte také.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 394 kJ / 2 006 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,10 g |
| Tuky | 59,42 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 309 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 331,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu necháme nabobtnat v 80 g studené vody. Glukózu, cukr a 100 g vody mezitím spolu svaříme a odstavíme stranou.
Krok 2: Po asi 10 minutách přidáme ke svařenému cukru kondenzované mléko, bílou čokoládu a nabobtnanou želatinu. Vše společně promixujeme tyčovým mixérem.
Krok 3: Hotovou polevu pak obarvíme potravinářskými barvami. Můžeme ji rozdělit na části a obarvit různými barvami. Poté jí přeléváme připravený dort.
Zveřejněno 27. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Poleva mirror glaze podle Šárky Divácké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9JgX
Moje poznámka
Poleva mirror glaze podle Šárky Divácké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9JgX
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 7 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 10 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
mléko kondenzované,
cukr krystal,
voda,
voda,
želatina,
potravinářské barvivo
Komentáře (1)