Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror

Alena Olejnikova Kuchařka:

Dorty 4 názory

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
58

Suroviny

Piškot:
3 vejce
80 g cukru
90 g hladké mouky
Ovocné pyré:
200 g ovocného pyré
50 g cukru
10 g škrobu
10 g želatiny
Krém:
250 ml mléka
200 ml šlehačky 33- 35%
500 g mascarpone
60 g žloutků
80 g cukru
50 g másla pokojové teploty
15 g kukuřičného škrobu
10 g želatiny
kůra z citrusu
Poleva mirror:
50 g vody
70 g salko
100 g glukózy
100 g cukru
100 g bílé čokolády
10 g želatiny
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehejte do pěny a na dvakrát zašlehejte i cukr. Pěna zpevní a vy opatrně metličkou vmíchejte prosátou hladkou mouku.

  2. Ovocné pyré svařte s cukrem a škrobem. Do částečně zchladlého přidejte želatinu a nalijte na upečený piškot.

  3. Cukr se škrobem důkladně promíchejte a přidejte i žloutky. Za stálého míchání přilévejte svařené mléko a důkladně prošlehejte. Vraťte znovu na sporák a celou vaječnou směs svařte do konzistence pudinku. Poté vmíchejte nabobtnalou želatinu a důkladně míchejte, než se úplně rozpustí.
    Do částečně zchladlé směsi zašlehejte máslo a opatrně promíchejte se šlehačkou, kterou si vyšlehejte tak napůl.
    -
    Dort dejte na 5-8 hodin do mrazáku. Teprve tehdy bude připravený k polévání polevou.

  4. Vodu, glukózu a cukr svaříme do rozpuštění cukru a od vykypění vařte 3-5 minut za teploty 103 °C.

    Přidejte k ostatním surovinám a při 60 °C vmíchejte i nabobtnalou želatinu.
    Projeďte tyčovým mixérem a popřípadě obarvěte 2 g práškové barvy.

    Podle ruského originálu receptu necháme zchladnout na 32 - 35 °C a poleva je připravena k polévání. Mě se ale osvědčilo polévat polevou při vyšší teplotě. Lépe se roztékala a nedělala vlny.

Poznámka

Recept jsem čerpala od známé z tohoto blogu.

https://domanavareno.blogspot.cz/2016/06/dort-mirr...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    hosta:složité se mi to zdálo taky,ale není. Výsledek opravdu skvělý :-)

    hosta:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Už jsem po shlédnutí videa i odkazu v něm pochopila - je to moc krásné, trochu složité, ale výsledek stojí za to:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ali skvělé!! :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Nějak z toho nejsem i po delším čtení moudrá - chybí mi, jak se piškot upeče, zda se prokrojí - na řezu je náplň trochu atypická:-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo