Bramborové lokše s husím sádlem
Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené a potřené husím sádlem.
Suroviny pro 4 dávky
z dávky vyjde přibližně 12 placek
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 822 kJ / 1 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,05 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 227,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem uvaříme brambory, necháme je vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Oloupané brambory rozmačkáme, posolíme, přidáme mouky a vypracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta vyválíme dlouhý váleček, který pokrájíme na stejně velké dílky. Vyjde na asi 12 kusů. Ze všech pak vyválíme placky kulatého tvaru.
Krok 4: Postupně je z obou stran pečeme na suché nepřilnavé pánvi, častěji je otáčíme.
Krok 5: Po upečení odstraníme z placky přebytečnou mouku a potřeme je ještě zatepla husím sádlem (stačí klidně jen na jedné straně).
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Moje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 45 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
sádlo husí
Komentáře (11)