Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Italská pizza (Neapol)- 2*30cm

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

19. 1. 2013 20:23

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 342 kJ / 1 755 kcal
Bílkoviny51,18 g
Tuky26,49 g
Vláknina28,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy317,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučení a vysvětlení na závěr (vše má svůj smysl):

Pokud použijete teplou vodu, vyhřátou mísu na kynutí (a v mém případě i el. troubu, která má i program kynutí pří 35 stupních), dojde k vykynutí na dvojnásobný objem už cca po 30 minutách- ušetří Vám to čas. (pizzy na fotkách jsou z těsta, které nakynulo za 40 minut cca na trojnásobek).

Použití elektrického robota/ hnětače je prostě skvělé (to nás "posunulo" dál při všech kynutých těstech).

Kvasnic dávejte vždy přesně (běžne kostka 42g na 1 kg mouky)- pokud dáte více, budou v pizze cítit kvasnice a to není dobře.

Sám používám pro pečení pizzy slinutý kámen (neglazovanou dlažbu, kterou nechám v rozehřáté troubě cca 30 minut). Kámen do sebe naakumuluje velké množství energie, těsto se "zarazí" a pizza je tak upečená za cca 8-10 minut.

Chlebová mouka je to zásadní, těsto není "buchtové".

Pokud chcete experimentovat s tenčí pizzou, stačí dát ještě méně vody- těsto méně kyne a je tužší, nebo udělejte průměr třeba 33-35 cm.

U nás vede tenčí pizza s chutným, nadýchaným okrajem.

Pečící papír si ustřihnu vždy cca o 2 cm širší, než je požadovaný průměr- dobře se tak odhaduje velikost pizzy při "roztahávání" těsta.

S tímto receptem si velmi pravděpodobně uděláte pizzu lepší, než je v mnoha pizzeriích.

Pokud budete mít tip pro zdokonalení, rád si přečtu Vaše komentáře.

Dobrou chuť!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Libor Zkamene

21. 1. 2013 19:33

Jitkas: Na tom něco je, v hodně receptech se píše hladká, ale i směs, kterou jsem kdysi na pizzu koupil byla hrubší, tak to míchám.. Jestli tady nemáme tu naši hladkou mouku trochu hladší než v Itálii.. :-);-)

Jitkas

20. 1. 2013 21:48

Omacka je opravdu marinara, jen ta polohruba mouka do testa nepatri. V Neapoli se do pizza testa pouziva bud mouka hladka(00 i 0).Jsou i oblasti, kde se dela pizza z moucne krupice(semolino), napr. na Sicilii. Drozdi se dava na domaci pizzu trochu mene. Mela by kynout pomalu a dele. Ale i ja chvalim, hladka nebo polohruba, pizza vypada moc hezky

Drobek Drobek

20. 1. 2013 21:06

Libor Zkamene: Libore, i já mám tohle období za sebou. Nic proti kečupu nemám, jen se divím kolik lidí ho používá a v jakém množství při vaření. Má tak výraznou a jinou chuť, navíc je sladký.Tvá omáčka je pravá marinara, základní "červená" Italská omáčka, vhodná vlastně ke všemu.

Danca Danca

20. 1. 2013 10:46

:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2013 00:01

:yes::yes: Vítej na Topkách;-):-K

Libor Zkamene

19. 1. 2013 22:28

xy:Presne tak..

maiva maiva

19. 1. 2013 22:23

Moc pěkné:-p+:yes:

jarka skrobakova

19. 1. 2013 22:15

:yes::yes::-K líbí se mi pizza jedna, mám uloženo:-)):yes::yes::-p

xy

19. 1. 2013 21:58

Pizza vypadá skvěle :yes:
Hladkou bílou chlebovou moukou je myšlena pšeničná chlebová? Dík :-)

pipre pipre

19. 1. 2013 21:36

Tak tuto pizzu ukládám a určitě vyzkouším:yes: Moc se mi líbí i popis:yes:

Bibinka Bibinka

19. 1. 2013 21:27

Libor Zkamene:Libore, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Pizza v tvém podání je jako od profíka a jistě bude dobrá, dávám ti 3.bod:yes:

Libor Zkamene

19. 1. 2013 21:02

Drobek: :-) kečup jsem kdysi taky zkoušel- tzv. pokus omyl :-S:-((, ten přebije chuť všeho- když má někdo moc rád, ať si dá nahoru až po upečení....

Libor Zkamene

19. 1. 2013 20:41

Děkuji za komentáře a doporučuji, po pár pokusech s recepty, které za moc nestály je tento fajn... :-):-p

Drobek Drobek

19. 1. 2013 20:38

Tak tohle je pizza!:yes: I když příznivcům kečupu na pizze by to asi nechutnalo.;-)
Bod je na cestě, samozřejmě.

Irrena Irrena

19. 1. 2013 20:30

Krásně napsaný recept a hned bych si pizzu dala:-p:-p:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravá italská pizza těsto recept pravé italské těsto na pizzu pizza pečení v mikrovlnce italská omáčka na pizzu pizza neapol pizza v mikrovlnce pravá italská pizza recept pizza kámen do trouby těsto na pravou italskou pizzu druhy italské pizzy valení pizzy pizza neapol recept druhy italských pizza pečení pizzy v troubě pečeni pizy pečeni pizzy v mikrovlnce pravá italská pizza těsto italská pizza recept italská pizza pečící kámen na pizzu

Suroviny: olej olivový extra virgin, česnek, rajče, sůl, koření oregáno, droždí čerstvé, voda, mouka chlebová, mouka polohrubá, sůl

TopRecepty.cz

Italská pizza (Neapol)- 2*30cm

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXV8