Pomalu konfitovaná husí stehna
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a uvidíte, že vaši strávníci budou blahem bez sebe.
Postup přípravy
Krok 1: Stehna den předem omyjeme, důkladně osolíme a lehce okmínujeme, případně přidáme i tymián. Dáme je k sobě a zabalíme do potravinářské fólie. Uložíme do lednice.
Krok 2: Druhý den vybereme vhodný menší pekáček s poklicí. Troubu zapneme na 90 °C.
Krok 3: Do pekáčku vložíme stehna tak, aby ležela těsně u sebe a zalijeme je rozpuštěným sádlem. Stehna musí být ponořená.
Krok 4: Pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme asi 6 hodin. Poté zkusíme, jak je maso měkké, záleží na velikosti stehen. Pokud jsou ještě trochu tuhé, necháme další hodinu.
Krok 5: Po upečení vyjmeme pekáč z trouby, slijeme z něj tuk a necháme trochu bokem, aby bylo na podlití. V troubě zvýšíme stupně na 250 °C.
Krok 6: Stehna dopečeme při 250 °C dokřupava, trvá to asi 20–30 minut. Párkrát je polijeme výpekem.
Zveřejněno 14. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Moje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Suroviny:
stehno husí,
sůl,
kmín celý,
sádlo husí,
tymián
Komentáře (2)