Medovník - Bára

sromatko Kuchař: sromatko

Doba přípravy: 60 12 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 9 názorů

Suroviny

Těsto:
3 ks vejce
1 ks Hera (rozpustit v mikrovlnce)
3 Lžíce medu (rozpustit v mikrovlnce)
400 g hladké mouky
300 g cukru
1 lžička jedlé sody
Krém 1 :
2 ks zakysané smetany
krém 2 :
1 ks salko karamelové
1 ks másla
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: zapneme troubu (horkovzdušná 180°C).

  2. Všechny ingredience smícháme a rozšleháme šlehačem, jedlou sodu přidáme před koncem šlehání (těsto je celkem řídké konzistence v chladu rychle tuhne).

  3. Těsto rozdělíme na 4 díly které roztáhneme rovnoměrně stěrkou na plech (pokud se těsto blbě roztahuje lechce nahřejeme plech aby se těsto zahřálo popř ho nahřejeme v sáčku v vodní lázni ad znovu rozpustíme med a tuky v něm obsažené).

  4. Pečeme v předehřáté troubě cca 4,5minuty (čím víc do zlatova těsto bude tím víc jde vidět struktura medovníku).

  5. Po upečení a vychladnutí vykrojíme kruh o velikosti medovníku (Po upečení a schladnutí je těsto někdy velmi křupavé nebojte navlhne z krému).

  6. Zbylé odřezky těsta proženeme mixérem na velmi hrubou strouhanku (budeme ještě potřebovat)

  7. Krém 1: Zakysaná smetana

  8. Krém 2: Rozšleháme ztuhlé máslo a karamelové salko (pokud nemáme karamelové salko tak jde vyrobit popřípadě 2h převařit salko klasické).

  9. Na první těsto naneseme zakysanou smetanu přiložíme další těsto a dáme korpus takto střídáme dále. Na uplný vrch příde salko, které rozetřeme i po obvodu a zasypeme strouhankou vytvořenou z přebytků těsta, boky poctivě uplácáme.

Poznámka

Nejlepší je druhý den, jak navlhne :D

Dobrou CHUŤ!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medovník - Bára

  • spagetka spagetka

    Tom: pokud jste autor receptu a i vložených fotek, musel jste si všimnout věty, která je u rámečku na vkládání fotek uvedena. Takže se opět zaregistrujte a pečlivě si ono upozornění přečtěte, pak pochopíte, co tím Magdalenka myslela ;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Jako přepisovatel receptu chci uvést spekulace na pravou míru z důvodu nedostatku fotek zde byly přidány puvodně stažené z internetu všechny posléze nahrazeny originály jediná z ořechy nechce smazat omlouvám se nevelel jsem že všichni vaříme podle fotek a ne podle receptu.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vitka: na druhej fotke - ilustračnej - orechy sú. Táto fotka by tu nemala byť vôbec- je stiahnutá zhttp://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema...

    Odpovědět

  • Vitka Vitka(neregistrovaná)

    Medovník je moc dobrý,na fotu nejsou ořechy,dívejte se dobře.To jsou přece ty okráté kousky těsta,které autorka receptu rozmixovala a pak je použila - jak je v návodu

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    protože je fotka evidentně zkopírovaná z netu, tak doporučuji autorce její vymazání - případně ji smažu sama
    http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema...
    http://www.popelky.cz/dum-a-byt/medovnik-se-dvema-...

    Odpovědět

  • Mirka02 Mirka02

    A kde se na foto vzaly ty ořechy, když v receptu o nich není ani zmínka?
    :-//

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Lenunka Lenunka

    Taky asi budou, jelikož ta jedna fotka pochází z roku 2012, a není u ní recept
    http://prace.hyperinzerce.cz/obchod-prodej/inzerat/4513673-domaci-medovnik-poptavka-praha/
    a ta druhá taky, a navíc je u ní recept s trošku jinými ingrediencemi
    http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema-druhy-kremu/
    Tož tak.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Taky tak dělám je výborný, ale je to jeden a ten sám medovník? Vypadá to jako dva různé dorty.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: medovník originál recept originál medovník recept jak převařit salko fotmedovnik domácí medovník ze salka medovník originál medovnik jako z obchodu domaci medovník originál recept bara recepty medovník recept salko zakysaná smetana rychlý medovník se zakysanou smetanou bara v troube prevarit salko medovnik salko medovník domácí medovník jako z obchodu recepty z horkovzdušné trouby medovnik recept

Zapomněl/a jsem heslo