Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pestrý bramborový salát

Bramborový salát je klasikou českých Vánoc a každá rodina má ten svůj oblíbený recept. Pokud máte rádi pestré barvy, mohl by se vám zalíbit tento salát - díky modrým bramborám a černým olivám vypadá velmi pěkně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, dobře opláchneme a v osolené vodě doměkka uvaříme. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kostičky a povaříme v osolené vodě. Po několika minutách přidáme mražený hrášek. Pak zeleninu scedíme a zchladíme.  Krok 2: Vychladlé brambory, vejce, kapii a sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Nať z cibulky nakrájíme na kolečka, šunku na nudličky, olivy překrájíme.  Krok 3: Všechny suroviny v míse promícháme s majonézou, jogurtem a hořčicí. Podle potřeby osolíme a okořeníme mletým pepřem. Můžeme přidat i trochu nálevu z okurek, případně přisladit moučkovým cukrem. Krok 4: Salát necháme vychladit a odležet v chladničce a pak podáváme jako přílohu.

TIP: Jak připravit bramborový salát

Zveřejněno 7. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pestrý bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Ymy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pestrý bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Ymy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, brambory, šunka, mrkev, vejce, cibule, cibule červená, zelená nať, okurky sterilované, hrášek mražený, kapie, olivy černé, majonéza, jogurt bílý, sůl, pepř mletý, hořčice, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu