Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční černá omáčka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StandaCB

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 968 kJ /
1 426 kcal
Bílkoviny21,82 g
Tuky46,95 g
Vláknina31,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy213,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu a koření. Švestky nakrájíme na malé kousky a taktéž přidáme do hrnce. Vaříme 15 minut. Krok 2: Mezitím nahrubo nastrouháme mandle a vlašské ořechy. Poté přidáme spolu s rozinkami do hrnce, řádně promícháme a vaříme pod pokličkou na velmi malém ohni dalších cca 30 minut a občas promícháme. Krok 3: Těsně před dokončením vmícháme perník a vaříme ještě dalších cca 5 minut. Po dovaření vmícháme cukr/med dle chuti.

Zveřejněno 26. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční černá omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vgjo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční černá omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vgjo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

StandaCB: Jsme tak zvyklí a dodržují to i naše dospělé děti s rodinou..:-K

mika59: Ano, na Štědrý večer by měl být půst, tedy hlavně nejíst maso. Až na večeři kapra.

Hella: U nás na Štědrý večer maso nejíme a máme ji s vánočkou..

U nás je tradicí na Štědrý večer Černá omáčka, ale zásadně s masem (dříve zajíc, dnes králík).

Suroviny:
švestky sušené, rozinky, ořechy vlašské, mandle, perník strouhaný, skořice, koření hřebíček, badyán, voda, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu