Sváteční plněný kapr
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený, naplněný uzeným masem a šunkou.
Postup přípravy
	Krok 1: Po vykuchání kapra stáhneme z kůže a ořežeme břišní tuk, takto se vyvarujeme nepříjemnému zápachu rybiny.
	Krok 2: Poté ještě odřízneme hlavu a kapra zevnitř osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Do dutiny kapra klademe vrstvy uzeného masa, oloupané cibule, šunky a nakonec plátky másla. Dutinu sešijeme, nebo uzavřeme pomocí jehel. Kapra vložíme do nádoby na pečení a poklademe jej na povrchu plátky másla. Trochu podlijeme.
	Krok 3: Kapra pečeme zakrytého při 200 °C 1,5 hodiny za mírného podlévaní. Před koncem pečení nádobu odkryjeme, aby kapr získal kůrku.
	Krok 4: Plněného kapra porcujeme příčnými řezy a podáváme s pečivem či brambory. Je výborný i za studena.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sváteční plněný kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN3L
Moje poznámka
					
				
Sváteční plněný kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN3L
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 10 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 17 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 56 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 56 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							kapr, 
						
						
							cibule, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							šunka, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
Komentáře (2)