Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková kaše s grilovanou hruškou

Lahodná pohanková kaše s grilovanou hruškou a smetanovým jogurtem osladí vaše ráno a budete na ni vzpomínat celý den. Pro její přípravu je nejvhodnější lámanka, protože se nemusí dlouho vařit. Pohanková kaše poteší i ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petra.herova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku přebereme a propláchneme. Dáme ji do hrnce a zalijeme mlékem a vodou. Lehce osolíme a přivedeme k varu. Krok 2: Poté stáhneme plamen a za občasného míchání uvaříme pohanku doměkka. Trvá to asi 15-20 minut.  Krok 3: Mezitím omyjeme a oloupeme hrušky, podélně je rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Hrušky nakrájíme na plátky tak, abychom měli alespoň 2 plátky hrušky na porci. Zbytky hrušek nakrájíme na malé kousky a odložíme stranou.  Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky hrušek na něm lehce opečeme z obou stran. Ke konci vaření pohanky do ní vmícháme malé kousky hrušek.  Krok 5: Hotovu pohankovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme ji smetanovým jogurtem, ozdobíme plátky opečené hrušky a vše přelijeme medem.

TIP: Sladké kaše k snídani

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YW7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68YW7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka lámanka, mléko, voda, sůl, hruška, máslo, jogurt smetanový, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu