Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně vám to ale vynahradí.
Postup přípravy
Krok 1: Ráno připravíme rozkvas. Lžíci aktivního kvásku smícháme v menší misce s 130 g žitné mouky a 130 g vody. Pořádně promícháme, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme na kuchyňské lince kvásek pracovat 9 (v létě to postačí) - 12 hodin (v zimě). Z rozkvasu dáme lžíci stranou pro příště.
Krok 2: V míse smícháme 250 g aktivního žitného kvásku s kořením, solí, vajíčkem, moukou, máslem a mlékem. Pečlivě promícháme a pokud by bylo těsto příliš husté, přilijeme ještě trochu mléka. Mísu zakryjeme sáčkem a dáme jej kynout přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno vyndáme těsto z lednice a necháme jej 10 minut při pokojové teplotě. Pak rozpálíme pánev nebo lívanečník, potřeme jej ghí nebo olejem a usmažíme lívance z obou stran.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Moje poznámka
Kváskové lívance s vanilkou a perníkovým kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yA1A
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 13 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 16 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuře na celeru
JanaPav před 2 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 2 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 4 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 4 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 5 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 5 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
mouka žitná,
voda,
kvásek,
mouka celozrnna pšeničná,
sůl,
koření do perníku,
lusk vanilkový,
ghee,
máslo,
vejce,
mléko,
kůra citronová
Komentáře (1)