Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso à la rillettes

Rilletes je francouzská delikatesa, jejíž příprava obvykle zabere několik hodin. Pokud však použijete domácí zavařené vepřové maso, příprava této pochoutky vám zabere jen zlomek času a pochutná si návštěva i celá rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Domácí zavařené maso (je již krásně měkké a voňavé) vyndáme ze sklenice a roztrháme ho na jednotlivá vlákna (třeba pomocí vidliček). Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžíci sádla ji osmažíme dosklovita. Přidáme prolisovaný česnek, zbytek sádla, natrhané maso, víno, koření, sůl a vše za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Krok 3: Ještě horkou směs naplníme do sklenice.

TIP: Domácí paštika

Zveřejněno 19. 1. 2025

Poznámka autorky Handour

Recept pochází z Francie, ale my ho děláme po Česku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso à la rillettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkwWk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso à la rillettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkwWk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, cibule, česnek, víno bílé, sůl, kmín mletý, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu