

Polévka s červenou řepou
Suroviny 4 porce
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 3 brambory
- 1/4 balíčku kysaného zelí
- 1 sklenice nakládané červené řepy
- olej
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem.
Až jsou brambory měkké, přidáme uvařené zelí i s vodou, ve které se vařilo. Nakonec přidáme naloženou červenou řepu i s lákem a necháme prohřát. Případně dochutíme a na talířích zdobíme lžící smetany.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka s červenou řepou
-
Přesně tak, je to boršč bez masa. Na fotce vypadá skvěle. Pro vegetariány výborná volba. Já vařím boršč ze silného masového vývaru, z červené řepy a také ze zeleniny. Receptík pro zájemce jsem sepsala a nafotila taky:
http://makova-panenka.cz/recepty/rusky-borsc-tak-j...
Je to boršč podle rodilé Ukrajinky -
-
Ano, je to v podstatě boršč bez masa, akorát ještě chybí rajský protlak, ale ten je možno klidně přidat
-
V podstatě to boršč je, zeleninový a ten my rádi. Takže proč ne?
-
vyborne, receptov s cervenou repou je malo! dakujem, ukladam
-
Další prima polévka
, červená řepa je zdravá
, trošku mi to připomíná boršč a ten je u nás také v oblibě, tak 1. bodík už tam je