Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť se do kysela přidává vejce nebo smetana.
Postup přípravy
Na kousku sádla zpěníme kmín, po chvíli přisypeme cibuli, zarestujeme a přihodíme nakrájené žampiony. Asi 5 minut opékáme. Krok 2: Poté přidáme scezené sušené houby, ale vodu z nich uchováme. Krok 3: Po dalších pár minutách restování ji přilejeme k základu kysela, podle potřeby dolejeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Mírně osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké (asi 15 - 20 minut). Krok 4: V další fázi vlijeme kvásek smíchaný s vodou. Provaříme. Dosolíme. Krok 5: Nakonec vlijeme rozšlehaná vejce a necháme už jen velmi krátce probublat. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Moje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 30 minutami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z cukety
Martina101 před 23 minutami
Vepřové na houbách
radbastim před 28 minutami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 29 minutami
Těstovinový salát
Elen0766 před 45 minutami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 1 hodinou
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 1 hodinou
Nivová omáčka
PetrM před 2 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 2 hodinami
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 2 hodinami
Suroviny:
sádlo,
kmín celý,
cibule,
brambory,
žampióny,
houby sušené,
kvásek,
sůl,
vejce,
petrželka
Komentáře (5)