Karbanátky s jáhlami
Šťavnaté karbanátky z mletého masa jsou oblíbená klasika. Připravit je můžeme i v trochu zdravější verzi, aniž bychom jim ubrali výtečné chuti. Do karbanátků přidáme jáhly a místo smažení je upečeme v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly propláchneme vroucí vodou. Pak je v hrnci zalijeme horkou vodou a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
Krok 2: V míse smícháme mleté maso, jáhly, najemno nakrájenou cibuli s česnekem a vejce. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a provensálským kořením. Navlhčenýma rukama vytvoříme osm placiček, které obalíme ve strouhance.
Krok 3: Naskládáme na pekáč potřený olejem a vložíme do předehřáté trouby. Po zapečení mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi 40 minut.
Krok 4: Podáváme například s americkými bramborami a s čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 3. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky s jáhlami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7WY
Moje poznámka
Karbanátky s jáhlami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7WY
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou naplní
Přidáno před 38 minutami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 4 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 16 minutami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 1 hodinou
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 2 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 2 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 3 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 9 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 10 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vejce,
jáhly,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
olej
Komentáře (1)