

Křepelka na slanině, zelenině a těstoviny Mafaldine
Suroviny
- 2 křepelky
- 150 g zauzené slaniny
- 1 mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- 1/2 gelového slepičího bujonu Knorr
- 250 ml vody
- Dále:
- 1 těstoviny Mafaldine
- sůl
- 50 ml panna cucina (hustá Italská smetana)
- nějaká zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu
Křepelky očistíme pokud to jde (já musela stáhnout kůži), naporcujeme, osolíme a opepříme.
Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na 2 cm špalíčky.Dno pomalého hrnce poklademe kolečky cibule, na to poskládáme porce křepelky a kolem vyskládáme celer, mrkev, česnek a přidáme hořčici.
Ve 250 ml teplé vody rozpustíme gelový bujon, nalijeme na maso a zapneme pomalení na LOW 9 hodin.Těsně před dokončením masa uvaříme těstoviny dle návodu na balení.
Hotové maso vyndáme, dáme stranou do tepla a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.Servírujeme s těstovinami, které jsme pokapali panna cucinou a šťávou.
Zdobíme kouskem zeleniny.
Poznámka od kuchařky
Poslední dobou jsou křepelky tak špatně čištěné, že než na tom strávit hodiny času a přijít o všechny nervy, radši je stáhnu z kůže (Tak jak bych nejraději stáhla i dodavatele.).