Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové hromádky

Mandarinkové hromádky jsou nadýchané piškotové dezertíky doplněné jemnou šlehačkou a šťavnatými kousky mandarinek. Spojení lehkého těsta, smetanové hebkosti a svěžího ovoce vytváří dokonalou kombinaci chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

forma (pekáček) 20x25 cm

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mandarinkový kompot scedíme a necháme okapat. Krok 2: Formu vyložíme papírem na pečení. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 3: Vyšleháme vejce s cukrem, potom lehce přimícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 4: Nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, až těsto na povrchu na dotyk prstu nelepí. Musíme hlídat, doba pečení je 5-10 minut. Krok 5: Z vychladlého těsta vykrojíme formičkou nebo sklenkou o průměru 7 cm 6 koleček. Zbytek těsta nadrobíme na co nejmenší kousíčky. Krok 6: Vyšleháme šlehačku a lehce do ní zamícháme dobře okapaný kompot (šťáva by šlehačku zředila). Jednotlivé dílky můžeme pokrájet na polovinu. Krok 7: Na upečená kolečka naneseme lžící šlehačku, obalíme v drobečcích a dlaní urovnáme.

Nejoblíbenější dobroty s mandarinkami

Zveřejněno 5. 3. 2025

Poznámka autorky Hella

Můžete použít jakýkoliv piškot (korpus by měl být tenký) i jinou velikost koleček. Jen je nutné, aby zbylo dost piškotu na drobečky. Velmi dobré to je s jahodami či borůvkami. Pokud byste dělali větší množství, pak ze 6 vajec na velký plech, bude 18 ks.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové hromádky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMR0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové hromádky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxMR0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Vypadají hezky jen nechápu proč já musím uvádět vše v gramech a Vy nemusíte. :-K

Marie Svarcova: Maruško, nerozumím tomu - co bys tady v receptu potřebovala na gramy?🤔

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kompot mandarinkový, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu