

Ostré fazole
Suroviny 2 porce
- 1 lžička másla
- 1 bílá paprika, popřípadě červená kapie
- 1 středně velká mrkev
- cca 100 g pikantní klobásy
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička Harisy, nebo chilli koření
- sůl
- špetka tymiánu
- špetka rozmarýnu
- 1 lžíce 7% krémové Ramy
- 1 plechovka tmavých fazolí ve slaném nálevu - můžeme samozřejmě použít i uvařené fazole
Postup přípravy receptu
V kastrůlku rozehřejeme máslo.
Přidáme na kousky nakrájenou papriku, kolečka klobásy, na kolečka nakrájenou mrkev, tymián a rozmarýn.Chvíli restujeme, pak mírně osolíme a podlijeme troškou vody tak, aby byly suroviny pouze přikryté.
Když je mrkev na skus, přidáme opláchnuté fazole, lžičku Harissy, kečup a protlak. Pokud je to potřeba, malinko ještě zakápneme vodou. Úplně naposled přidáme smetanu, už jen prohřejeme a podáváme s chlebem.