Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačenka téměř dietní

Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu. Po vychladnutí tlačenku podáváme klasicky s octem a cibulí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 95 min

115 min (20 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci s vodou vaříme vepřové srdce 30 minut. Přidáme plecko a vaříme dalších 30 minut. Nakonec přidáme játra a vaříme ještě 25 minut. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky asi 2,5 cm, srdce a játra na menší. Vývar necháme vychladit a sebereme usazený tuk. Odměříme 600 ml vývaru, přimícháme želatinu a necháme 10 minut stát. Želatinu zahříváme, dokud se nerozpustí (nevaříme). Krok 3: Do horké želatiny přidáme podle chuti prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl, nakrájené maso a zamícháme. Krok 4: Naběračkou plníme do obalu na tlačenku (jeden konec je již zavázaný) a zavážeme i druhý konec provázkem. Krok 5: Tlačenku zatížíme prkénkem a občas ji při chladnutí otočíme. Chladnou tlačenku dáme do lednice.

TIP: Tlačenka - rady a tipy

Zveřejněno 28. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Je dobré, si přípravu želatiny zkontrolovat na obalu. Každý výrobce může mít jiný postup. Tato tlačenka není moc tučná a můžeme ji uvařit i z drůbežího masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenka téměř dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxl5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenka téměř dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxl5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové, srdce vepřové, játra vepřová, želatina na vaječnou tlačenku, vývar masový, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu