Tlačenka téměř dietní
Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu. Po vychladnutí tlačenku podáváme klasicky s octem a cibulí.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci s vodou vaříme vepřové srdce 30 minut. Přidáme plecko a vaříme dalších 30 minut. Nakonec přidáme játra a vaříme ještě 25 minut.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky asi 2,5 cm, srdce a játra na menší. Vývar necháme vychladit a sebereme usazený tuk. Odměříme 600 ml vývaru, přimícháme želatinu a necháme 10 minut stát. Želatinu zahříváme, dokud se nerozpustí (nevaříme).
Krok 3: Do horké želatiny přidáme podle chuti prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl, nakrájené maso a zamícháme.
Krok 4: Naběračkou plníme do obalu na tlačenku (jeden konec je již zavázaný) a zavážeme i druhý konec provázkem.
Krok 5: Tlačenku zatížíme prkénkem a občas ji při chladnutí otočíme. Chladnou tlačenku dáme do lednice.
Zveřejněno 28. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka téměř dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpxl5
Moje poznámka
Tlačenka téměř dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpxl5
Nejnovější recepty
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s houbovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený patizon
Přidáno před 11 hodinami
Rýžový nákyp bez laktózy
Přidáno před 12 hodinami
Plněná rajčata III
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sváteční maková bábovka
Edlsek před 11 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Macek2511 před 22 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Stepankova před 1 hodinou
Moje muffiny
Mili5 před 1 hodinou
Třený borůvkový koláč s drobenkou
icecube58 před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 2 hodinami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 2 hodinami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 2 hodinami
Francouzské řízečky
Veramik před 5 hodinami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 10 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
srdce vepřové,
játra vepřová,
želatina na vaječnou tlačenku,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
majoránka
Komentáře (1)