Tlačenka téměř dietní
Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu. Po vychladnutí tlačenku podáváme klasicky s octem a cibulí.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci s vodou vaříme vepřové srdce 30 minut. Přidáme plecko a vaříme dalších 30 minut. Nakonec přidáme játra a vaříme ještě 25 minut.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky asi 2,5 cm, srdce a játra na menší. Vývar necháme vychladit a sebereme usazený tuk. Odměříme 600 ml vývaru, přimícháme želatinu a necháme 10 minut stát. Želatinu zahříváme, dokud se nerozpustí (nevaříme).
Krok 3: Do horké želatiny přidáme podle chuti prolisovaný česnek, majoránku, pepř, sůl, nakrájené maso a zamícháme.
Krok 4: Naběračkou plníme do obalu na tlačenku (jeden konec je již zavázaný) a zavážeme i druhý konec provázkem.
Krok 5: Tlačenku zatížíme prkénkem a občas ji při chladnutí otočíme. Chladnou tlačenku dáme do lednice.
Zveřejněno 28. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka téměř dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpxl5
Moje poznámka
Tlačenka téměř dietní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpxl5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
srdce vepřové,
játra vepřová,
želatina na vaječnou tlačenku,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
majoránka
Komentáře (1)