Králík téměř dietní

zizala Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 4-6 porcí Jiné maso 1 názor

21

Suroviny

1 králík
máslo
asi 200 g anglické slaniny (proto "téměř" :-)
2 velké cibule
trošku mouky
3 středně velké mrkve
trochu rozinek
sůl
pepř (nejlépe drcený bílý)
asi 150 g sušených švestek
1/2 l piva
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě necháme nabobtnat vypeckované švestky a rozinky.

  2. Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.

  3. Porce králíka se zeleninou vložíme buď do remosky, nebo do papiňáku (záleží na zvyku), osolíme (pozor, už je tam slanina, tak to nepřežeňte), opepříme a zalijeme pivem.

  4. Po asi 30 minutové tepelné úpravě přihodíme namočené ovoce a dovaříme nebo dopečeme. Šťávu můžeme trochu zahustit moukou, ale většinou je hustá dost. Podáváme s rýží nebo bagetou a necháme se hodně chválit :-)

Poznámka

Zdroj: Jiřina Bohdalová v některém časopisu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Králík téměř dietní

  • Jaruna18 Jaruna18

    Měla jsem strach z těch švestek rozinek,ale bylo to výborné.Dávám bodík a přidala jsem fotky.:yes::yes::-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: králík v papiňáku priprava kralika recept na dietního králíka králík na černém pivu recepty bohdalová úprava králíka vareny kralik pečný králík recepty remoska králík tepelna uprava kralika dietní pečený králík králík papiňák recept kralik úprava králíka recepty kralik na svestkach králík švestky králik v remosce recepty na upravu kralika králík recept králík pečený dietní králík pečen

Zapomněl/a jsem heslo