Králík téměř dietní

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 2 hodiny 4-6 porcí Jiné maso 1 názor

Suroviny

1 králík
máslo
asi 200 g anglické slaniny (proto "téměř" :-)
2 velké cibule
trošku mouky
3 středně velké mrkve
trochu rozinek
sůl
pepř (nejlépe drcený bílý)
asi 150 g sušených švestek
1/2 l piva
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě necháme nabobtnat vypeckované švestky a rozinky.

  2. Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.

  3. Porce králíka se zeleninou vložíme buď do remosky, nebo do papiňáku (záleží na zvyku), osolíme (pozor, už je tam slanina, tak to nepřežeňte), opepříme a zalijeme pivem.

  4. Po asi 30 minutové tepelné úpravě přihodíme namočené ovoce a dovaříme nebo dopečeme. Šťávu můžeme trochu zahustit moukou, ale většinou je hustá dost. Podáváme s rýží nebo bagetou a necháme se hodně chválit :-)

Poznámka

Zdroj: Jiřina Bohdalová v některém časopisu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Králík téměř dietní

  • Jaruna18 Jaruna18

    Měla jsem strach z těch švestek rozinek,ale bylo to výborné.Dávám bodík a přidala jsem fotky.:yes::yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: králík v papiňáku priprava kralika recept na dietního králíka králík na černém pivu recepty bohdalová úprava králíka vareny kralik pečný králík recepty remoska králík králik v remosce dietní pečený králík tepelna uprava kralika recepty na dietního králíka králík papiňák recept kralik úprava králíka recepty kralik na svestkach kralik z remosky králík švestky recepty na upravu kralika králík recept

Zapomněl/a jsem heslo